• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Toçoğlu Sapanca Muhtelif İçmesuyu Projesinin Tamamlandığını Açıkladı

Başkan Toçoğlu Sapanca Muhtelif İçmesuyu Projesinin Tamamlandığını Açıkladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı. Bölgedeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, Sapanca'da hayata geçirilen proje kapsamında ilçeye bağlı 12 mahalle için 80 kilometrelik içmesuyu hattı oluşturulduğunu kaydetti. Toçoğlu proje kapsamında ayrıca 2 içmesuyu deposunun da ilçeye kazandırıldığını aktardı.

Başkan Toçoğlu yaptığı açıklamada, "Akçay, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Hacımercan, Şükriye, Dibektaş, Nailiye, ve Fevziye Mahalleleri için 80 kilometre hat ve iki içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında 80 kilometrelik içmesuyu hattının 74 kilometrelik kısmı tamamlandı. Artık hattın sonuna geldik. İnşallah kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yaklaşık 6 milyonluk projemizle Sapanca'ya bağlı ve yüksek bölgelerde kalan mahallelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Projemizin tamamlanmasıyla yağışlı havalarda bölgenin içmesuyunda bulanıklık sorunu yaşanmayacak. 12 mahallemize daha bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştıracağız. Projemiz aynı zamanda Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı Projemizle de entegre olacak. Sapanca için yeni bir müjdemiz daha var. Hatırlanacağı üzere daha önce Muradiye, Hacımercan ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini devreye almıştık. Şimdi bu projelere bir yenisini daha ekliyoruz. En ileri teknolojiye sahip olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisinin kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Bu kapsamda Sapanca'ya bir içmesuyu arıtma tesisi daha kazandırmış olacağız. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sapanca içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim