• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Toçoğlu, Milletvekili İsen’i Büyükşehir’de Ağırladı

Başkan Toçoğlu, Milletvekili İsen’i Büyükşehir’de Ağırladı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen'i Büyükşehir'de ağırladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kültür sanat yatırımlarının ele alındığı görüşmede, yeni dönem planlamaları da masaya yatırıldı. Başkan Toçoğlu, kısa süre önce açıklanan Kongre Merkezi Projesi'ne vermiş oldukları desteklerden ötürü Milletvekili İsen'e teşekkür etti.

Toçoğlu şunları söyledi; "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekillerimizin de destekleriyle şehrimize bir Kongre Merkezi kazandırıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve İl Başkanımızın katılımları ile hazırlanan proje üzerinde değerlendirmelerimizi yaptık. Bu proje her alanda ortaya koyduğumuz kültür sanat yatırımları arasında ayrı bir öneme sahip. El birliği ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağız."

Başkan Toçoğlu, "Birçok kez ifade ettiğimiz üzere; yol, su, kanalizasyon gibi birincil öneme sahip belediye hizmetleri elbette önemli. Ancak biz kültür sanat yatırımlarını da temel ihtiyaç olarak değerlendiriyoruz. Yol, su diğer hizmetler ne kadar önemliyse kültür sanat yatırımları da o kadar önemlidir. Bu vesileyle bir kez daha değerli Milletvekilimiz, Hocamız Mustafa İsen özelinde projeye destek veren milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakarya'da kültür sanat alanında önemli projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Milletvekili İsen, "Sayın Başkanımızın da ifade ettikleri üzere; AFA'nın yıkılıp yerine şehrin ilk Kongre Merkezi'nin inşa edilmesi gündemde. Bu proje bizi ziyadesiyle mutlu ediyor, heyecanlandırıyor. Bundan önce izninizle hayata geçirilen diğer kültür sanat yatırımlarına değinmek istiyorum. Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Ziya Taşkent Konser Salonu ve son olarak da Ziya Taşkent Konser Salonu şehrimize ayrı bir hava katan yatırımlar oldu. Bu vesileyle bir kez daha memnuniyetimi ifade ediyorum" dedi.

Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalara ayrı bir parantez açmak gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa İsen, "Büyükşehir Belediyemiz sosyal belediyecilik alanında Türkiye'ye örnek diyebileceğimiz yatırım ve çalışmaları gerçekleştirdi. Her ilçeye Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi kazandırılması konusundaki çalışmaları yakından takip ediyor; projeye elimizden gelen destekleri sunuyoruz. Bir şehrin, ilçenin kalkınması altyapıda, enerjide, yolda yapacağı hamlelerin yanı sıra, sosyal gelişmişlik ve çeşitlilik imkanlarıyla da yakından ilgilidir. Bu konuda sürdürülen kararlı çalışmaları da takdir ediyoruz" şeklinde konuştu.

İsen, "Gerek kültür sanata dokunan bu yapılar, gerek her ay düzenli olarak masada duran kültür sanat faaliyetleri Sakarya'ya dönük farkındalığı da güçlendiriyor. Son olarak İstanbul'daki sanat camiasından dostlarımla bir araya geldiğim toplantıda Sakarya gündeme geldi. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi ile ilgili birçok soru aldım. Dostlarımın memnuniyetlerini gördüm. İfade ettiğimiz üzere; gurur duyulması gereken işlere imza atılıyor. 85 bin öğrencisi, kültür sanat yatırımları ve programları ile Sakarya bir kültür sanat şehridir. Ben daha da büyük hizmetleri beraberce hayata geçireceğimiz inancını taşıyorum. Sayın Başkanımızı bu vesileyle bir kez daha tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim