• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Toçoğlu Almanya’da

Başkan Toçoğlu Almanya’da
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Almanya'nın Karlsruhe şehrini ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir dizi programa katılmak üzere Almanya'nın Karlsruhe şehrini ziyaret etti.

Temasları kapsamında ilk olarak Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, devam eden projeler ile ilgili meslektaşından bilgiler aldı. Karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunulan ziyaretin devamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım, çevre, altyapı, içme suyu, enerji ve diğer başlıklardaki hizmetleri de konuşuldu.

ORTAK ÇALIŞMALAR HAYATA GEÇİRİLECEK

Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen proje ortaklığı çerçevesinde Almanya'ya ziyarette bulunan Başkan Toçoğlu, "Hamdolsun bugün vatandaşlarımızın Avrupa'nın her yerinde olduklarını görüyoruz. Ekonomik ve siyasi sistemde önemli bir güce kavuştuklarına şahit oluyoruz. Türkiye'nin gücü Avrupa'nın her yerinde hissediliyor. Biz de inşallah Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmaları hayata geçireceğiz" dedi.

MASADA ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen programın devamında ikili görüşmelere geçildi. Toçoğlu ve Mentrup her iki Büyükşehir'i ilgilendiren gündem başlıkları ile ilgili istişarelerde bulundu. Toplantıda göçmenlerin durumu ve özellikle çocukların eğitimi konusunda birlikte neler yapılabileceği ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Öğrenci değişim programları ve öğrenci gruplarına dönük staj imkanları da iki başkan tarafından masaya yatırıldı. "Almanya'da Türk kültürünün tanıtımı için neler yapılabilir?" sorusu da toplantının dikkat çeken maddeleri arasında yer aldı. Sportif, kültürel ve sanatsal programlar ile iki yerel yönetimin teknik birimleri (fen işleri, imar, ulaşım vs.) arası tecrübe paylaşımının önemi de iki taraf arasında ziyaret vesilesi ile görüşülme imkanı buldu.

TÜRK-ALMAN DELEGASYONU

Ev sahiplikleri için başta Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup olmak üzere Alman yetkililere teşekkür eden Başkan Toçoğlu, daha sonra şehir merkezinde devam eden metro inşaatı çalışmalarını inceledi. Proje ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Toçoğlu, temaslarına Türk Alman Delegasyonu ile bir araya gelerek devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türk ve Alman temsilcileri arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesi talebini her iki tarafa da iletti. Toçoğlu ayrıca delegasyon üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

ÖNEMLİ BİR GÜCE KAVUŞTUK

Ziyaretlerine Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol ile bir araya gelerek devam eden Başkan Toçoğlu, başta başkonsolos Örnekul olmak üzere, konsolosluk yetkililerinin zor bir görev ifa ettiğine dikkat çekti. Toçoğlu, "Hamdolsun bugün vatandaşlarımızın Avrupa'nın her yerinde olduklarını görüyoruz. Ekonomik ve siyasi sistemde önemli bir güce kavuştuklarına şahit oluyoruz. Hamdolsun Türkiye'nin gücü Avrupa'nın her yerinde hissediliyor. Sizler de burada zor bir görev yürütüyorsunuz. Tüm kardeşlerimize yardımcı oluyorsunuz. Görüyoruz ki; herhangi bir derde düşen insanımız ilk konsolosluğumuzun kapılarını çalıyor. Allah yardımcınız olsun" dedi. Başkan Toçoğlu günün son ziyaretinde Karlsruhe Merkez Cami Derneğini ziyaret etti. Dernek yönetimi ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Toçoğlu ve Sakarya heyetine teşekkür etti.

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Almanya ziyareti vesilesi ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ne ilişkin de duygularını paylaştı. Toçoğlu, "Almanya'da gurbetçi kardeşlerimizle Türkiye için dua ettik. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni andık. Şehitlerimize rahmet okuduk. Çanakkale, milletimizin azmini ve kararlılığını tüm dünyaya gösteren büyük bir zaferin adıdır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu Almanya’da

Başkan Toçoğlu Almanya’da

Başkan Toçoğlu Almanya’da

Başkan Toçoğlu Almanya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim