• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Taş’tan, Rektör Gönüllü’ye Destek Çağrısı

Başkan Taş’tan, Rektör Gönüllü’ye Destek Çağrısı
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abulkadir Geylani Taş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abulkadir Geylani Taş, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan hekim eksikliğinin milletvekilleri ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde çözülebileceğini söyledi.

Taş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü'nün konu ile ilgili olarak büyük gayret içerisinde olduğunu ve Adıyaman Üniversitesi nezdinde akademik kadroları açarak doğum hastanesindeki yaşanan soruna kalıcı çözüm sağlayacağını ümit ettiklerini belirti.

Taş, "Doğum hastanemizde yaşanan sorunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bu konuda vatandaşlar biz muhtarlara sürekli sorun ve sıkıntılarını anlatmakta. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, son doktor atamalarında Türkiye genelinde mezun olan 20 doğum doktorundan ikisinin Adıyaman'a atandığını ilettiler. Bu sayı yine yetersizdir. Yaşanan problem ve sıkıntıların en aza indirilmesi noktasında Adıyaman Milletvekillerinin Sağlık Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler neticesinde Malatya'dan, geçici olarak 6 doğum doktorumuz ilimize görevlendirildiğini ancak bu altı hekimin ise iki ay süreyle tek tek gelerek hizmet vereceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu tür çalışmalar hastanemizde yaşanan doktor eksikliğine geçici çözüm bulmaktan öteye gitmeyeceği kanaatindeyiz. Yaşanan sıkıntıların kalıcı çözüme kavuşturulması için öncelikle Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye geneli daha fazla hekim ataması yapmasını beklemek zorundayız. Mezun olan doğum doktoru sayısı kısıtlı olduğundan yeni atama olsa bile ancak en fazla bir veya iki doktor ilimize atanabilir" dedi.

Bunu başarmanın en önemli yolunun Adıyamanlı hekimlerin Adıyaman'a atanmasını sağlamakla olacağını belirten Taş " Adıyaman Üniversitesinin açacağı Akademik kadrolar sayesinde Adıyaman'a kalıcı hekimlerin görev yapmasını sağlamaktır. Bu konuda yapmış olduğumuz araştırma ve görüşmeler neticesinde üniversitelerin kadrolarının Sağlık Bakanlığı'ndan bağımsız olduğu ve atamaların YÖK nezdinde daha kolay olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim