• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nde semt sakinleriyle görüştü

Başkan Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nde semt sakinleriyle görüştü
Cebeci bölgesindeki çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi ziyaretinde önce kurslara katılan semt sakinleriyle görüştü.

Cebeci bölgesindeki çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi ziyaretinde önce kurslara katılan semt sakinleriyle görüştü. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek bağlama çalmayı öğrenmeye geldiklerini söyleyen vatandaşlarla sohbet eden Taşdelen, kurslar ve semtin ihtiyaçlarına ilişkin görüş alışverişinde de bulundu.

Belediyenin varlığını bölgede hissettiren Cebeci Çankaya Evi'nin kendileri için çok iyi olduğunu belirterek teşekkür eden vatandaşlara, semtin 50 yılı aşan bir mazisi olduğu için bölgede hizmet alanı yapabilecek yer kalmadığını belirten Taşdelen, yeni projelerinden de söz etti. Yakın zamanda Cebeci Pazarı'nın yıkılarak yeni bir projeyle kent meydanına dönüştürüleceğini aktaran Taşdelen, "Burada haftada bir gün pazar kurulacak, diğer günler ise konser, sinema gibi kültürel etkinliklere açık bir meydanımız olacak" dedi.

Bölgedeki tüm park, sokak ve kaldırımların önceki yıl yenilendiğinden söz eden Taşdelen, "Çamlıtepe'ye kreş yapacağız. Böylece bu semtte çalışan annelerimiz de rahat bir nefes alacaklar" şeklinde konuştu.

'ÇANKAYA EVİ'NDE HER YAŞA HER KESİME HİZMET'

Taşdelen, derslikleri de ziyaret ederek kurslara gelen vatandaşlar ve eğitmenlerle sohbet etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bilgisayar Eğitimi dersliğini ziyaret eden Başkan Taşdelen, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler, evlerine yakın merkezi bir yerde ayrım yapılmadan her yaştan ve kesimden insanı buluşturan Çankaya Evi için Taşdelen'e teşekkür ettiler.

Bir lisan bir insan diyerek İngilizce derslerine devam ettiklerini söyleyen vatandaşlar, mahallede ayağımıza gelen bu hizmet bizleri çok mutlu etti, diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler. Taşdelen, İngilizce kursuna gelen atama bekleyen engelli bir kursiyerle de ilgilendi.

OYUN ODASINDA MİNİKLERLE BULUŞTU

Cebeci Çankaya Evi'nin üst katında yer alan Masal ve Oyun Odası'nın da kapısını çalan Taşdelen, Öğretmen Muradiye Bektaş'tan bilgi alarak çocuklarla sohbet etti boyama çalışmalarına katıldı. Başkanı el sallayarak uğurlayan çocuklar arkasından "Yine gel" diye seslendi.

Kendisine kısa süreli de olsa zaman ayırmak isteyen ya da alışveriş, banka gibi işlemlerini yapmak isteyen anneler, çocuklarını Çankaya Evi'nin Masal ve Oyun Odası'na bırakabiliyorlar. Çankaya Belediyesi'nin kreşlerinde yıllarca hizmet veren deneyimli öğretmenlerin çalıştığı oyun odalarında, çocuklar birkaç saatliğine yaşıtlarıyla buluşup, kitap okuma, resim, el işi, oyun oynama gibi faaliyetler gerçekleştirip sosyalleşirken güzel zaman geçiriyorlar.

"GÖRDÜĞÜM SEVGİ SAYGI BENİ BAHAREVİNE BAĞLADI"

Cebeci Çankaya Evi'nin üst katlarında yer alan kursları ve oyun odasını ziyaretinin ardından Bahar Evi'ne geçen Taşdelen'i sürpriz bir konser karşıladı. Şef Gülsen Çavuşoğlu yönetiminde koro çalışmalarına gelen kursiyerler, kısa sürede kurdukları Bahar Çiçekleri Korosu ile ilk konserlerini Taşdelen'e verdiler. "Mevlam bir çok dert vermiş" diyerek başlayıp "Divane Aşık Gibi" ile biten konserin ardından Taşdelen, Şef Gülsen Çavuşoğlu'nu tebrik etti. Kısa sürede oluşan semt korosunu hayli başarılı bulduğunu belirten Taşdelen, koristlerle de sohbet etti.

Başkan Taşdelen'e teşekkür eden Özdemir Baki, "Başkanım, öyle güzel bir şey yaptınız ki, ayaklarım beni hep buraya getiriyor. Burada gördüğüm sevgi, saygı beni Çankaya Evi'ne bağladı, evden çıkınca başka bir yere gidemez oldum" dedi.

Cebeci Çankaya Evi'nin giriş katında yer alan Baharevi'ne yaşıtlarıyla buluşmak, hoşça vakit geçirmek için gelen semt sakinlerine sürpriz yapan Taşdelen, vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi açılmadan önce TODAM olarak hizmet veren, şu anda müzik ve resim atölyesi olarak faaliyetine devam eden Cebeci Çankaya Evi 2. şubesindeki enstrüman dersini de izledi.

CEBECİ'DE YENİ MÜZİSYENLER YETİŞİYOR

Bin Çocuk Korosu öğretmeni udi Taylan Özgür Şakalakoğlu'nun verdiği dersi izleyen Başkan Taşdelen, kursiyerlerle de sohbet etti. Ud çalmayı, perdesiz bir enstrüman olduğu için öğrenmenin zor olduğunu söyleyen bir kursiyer, Taylan Hoca'nın sabırla kendileriyle ilgilenerek büyük mesafe kat etmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Kursa eşiyle geldiğini belirten vatandaş, öğretmen kadrosundaki seçiciliği ve sağlanan kurs olanakları için Taşdelen'e teşekkürlerini iletti.

Başkan Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nde semt sakinleriyle görüştü

Başkan Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nde semt sakinleriyle görüştü

Başkan Taşdelen, Cebeci Çankaya Evi’nde semt sakinleriyle görüştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim