• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Tarhan Sokağa İndi, Halkı Dinledi

Başkan Tarhan Sokağa İndi, Halkı Dinledi
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe cadde ve sokaklarında yürüyüş yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe cadde ve sokaklarında yürüyüş yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Halkın sorun, şikayet ve taleplerini dinleyen Başkan Tarhan, "Halkın güveni ve desteği ile her türlü engeli aşacağız" dedi.

Her salı belediyede düzenlenen "Halk Günü" dışında esnaf ve ev ziyaretleriyle vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tarhan, zaman zaman da bisikletiyle ya da yürüyerek ilçeyi dolaşıyor. Tarhan, bu yürüyüşlerinden birini de Menderes Mahallesi'ndeki Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri ile Mezitli Belediyesi ana hizmet binası arasında gerçekleştirdi. Tesislerden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki belediye binasına yürüyerek giden Tarhan, yol boyunca cadde ve sokaklardaki vatandaşlarla selamlaşarak, sorunlarını dinledi ve yapılması gerekenler konusunda birim müdürlerine anında talimat verdi.

Türkiye'de en büyük sorunun işsizlik olduğunu ve Mezitli'de bu sorunu önemli bir ölçüde çözeceğini dile getiren Tarhan'ın, yürüyüşü esnasında bir esnafın, iş yerinin camına yapıştırdığı "Bayan personel alınacaktır" yazılı ilan dikkatini çekti. İş yeri sahibiyle ayak üstü görüşen Tarhan, iş yeri sahibinden işe alacağı personelin kriterlerini ve çalışma koşullarını öğrendi. Tarhan, belediyeye iş için müracaat eden kadınlara iş imkanı sağlanması hususunda referans olacağını kaydetti.

İş yeri sahibinin 10 gündür camda asılı duran iş ilanı için yaklaşık 15 kişinin başvuru yaptığını ve işi kabul etmediklerini söylemesi üzerine şaşıran Tarhan, bu durumu büyük bir üzüntüyle karşıladı. Belediyeye günde yüzlerce insanının başvuru yaptığını belirten Tarhan, Mezitli'de işsizlik sorununu en aza indirmek adına elinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini dile getirdi. Tarhan, "Gezip ziyaret ettiğim esnafa ve görüştüğüm büyük şirketlere sorduğum ilk soru, "İş yerinize personel lazım mı?" Eğer gerçekten lazımsa ve şartları uygunsa iş başvurusu yapmak için bizim her salı günü düzenlediğimiz "Halk Günü" etkinliğimize gelen vatandaşlarımızı yönlendiriyorum. İlçemizde işsizlik sorununa az da olsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Esnaf ve ilçe halkıyla görüşmeyi sürdürürken, yolda karşılaştığı vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmeyen Tarhan, Mezitli halkına layık bir belediye başkanı olacağını söyledi. Vatandaşlarla sohbet eden Tarhan, vatandaşlara belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verirken, ilçe genelinde uygulamaya koydukları çalışmaların hızla sürdüğünü, yatırımların 2016 yılında aralıksız devam edeceğini ve Mezitli'de önemli çalışmalara imza atacağını kaydetti. Tarhan, hiçbir ayrım yapılmaksızın kentin her noktasına kesintisiz, kaliteli hizmet sunduklarının altını çizdi.

Vatandaşlar ise Tarhan'ın Mezitli halkına yaklaşımından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Başkan Tarhan Sokağa İndi, Halkı Dinledi

Başkan Tarhan Sokağa İndi, Halkı Dinledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim