• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Tarhan, Alzheımer Derneği’ne Destek Çağrısı Yaptı

Başkan Tarhan, Alzheımer Derneği’ne Destek Çağrısı Yaptı
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mavi Dalga" projesi ile Alzheimer hastalığı konusunda toplumda duyarlılık oluşturmaya çalışan...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mavi Dalga" projesi ile Alzheimer hastalığı konusunda toplumda duyarlılık oluşturmaya çalışan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'ne destek çağrısı yaptı.

Başkan Tarhan, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, "Alzheimer Dostu Toplum" oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Mavi Dalga" projesine destek verdi. Bu kapsamda, dernek üyeleri tarafından Mezitli Belediyesi çalışanlarına "Mavi Dalga" projesi anlatıldı. Başkan Neşet Tarhan'ın da katıldığı, belediye meclis salonunda yapılan toplantıda, gönüllü eğitmenler projeyi tanıttı. Alzheimer dostu toplumlar oluşturulmayı hedeflediklerini belirten eğitmenler, hastalık konusunda bilgiler verdiler. Toplumu hastalık hakkında bilgilendirerek, hastalara nasıl yardımcı olunabileceği konusunun ele alındığı toplantıda, daha sonra programa katılanların ismi ve iletişim bilgileri alındı. Bu katılımcılara, üzerinde "Alzheimer Dostu" yazan mavi bilezikler hediye edileceği bildirildi.

Dernek üyeleri, Alzheimer dostu olduğu için Başkan Tarhan'a plaket ve "Mavi Bilezik" hediye ederek, derneğe sunduğu desteklerden dolayı da teşekkür ettiler. Alzheimer hastalığının çok zor bir rahatsızlık olduğunu belirten Tarhan, toplumu bilinçlendiren dernek üyelerini de takdir ettiğini dile getirerek, "Gerçekten çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Gönüllü olarak, herkesin başına gelebilecek olan Alzheimer hastalığında neler yapabileceğimiz konusunda bizleri bilgilendiriyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, şirket, okul, hastane ve benzeri kurum ve kuruluşları, toplumsal duyarlılık bilinciyle hep birlikte Alzheimer derneklerine destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Başkan Tarhan, Alzheımer Derneği’ne Destek Çağrısı Yaptı

Başkan Tarhan, Alzheımer Derneği’ne Destek Çağrısı Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim