• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan sözünde durdu ilçeye okul yaptırıyor

Başkan sözünde durdu ilçeye okul yaptırıyor
Malatya'nın Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün yaptıracağı 16 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin protokolü törenle imzalandı.

Malatya'nın Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün yaptıracağı 16 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin protokolü törenle imzalandı.

Malatya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Mustafa Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük katıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, hayırseverliği ile tanınan Belediye Başkanı Vahap Küçük'e eğitime sunduğu bu katkısından dolayı teşekkür etti.

Hayırseverlik noktasında Küçük'ün ilçede çeşitli protokoller ile eğitim ve sağlık binaları yaptırdığını belirten Toprak, bugün de Küçük'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği söz ve talebin gereği olarak protokolün imzalandığını ifade etti.

Okulun adının "Doğanşehir Hüsne Küçük Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi" olacağını aktaran Toprak, 16 derslikli okulun yüzde 51'lik kısmının Belediye Başkanı Küçük'ün şahsı tarafından karşılanacağını kaydetti.

Hayırsever Küçük ve ailesine teşekkür eden Vali Toprak, "Kentteki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yoğunlaştırılması, hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması temel hedefimiz. Sayın Başbakanımız 2019'a kadar ikili eğitim kuruluşlarının tekli eğitime dönmesiyle ilgili hedef belirtti. Biz de bu hedefi tutturmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz. 2019'a kadar tekli eğitime dönmemiz için 26 okul, 282 dersliğe ihtiyacımız var. Biz, 2019'a varmadan Malatya'da tekli eğitime geçebileceğimizi düşünüyoruz. Vahap Küçük'e yardımseverliğin, hayırseverliğin güzel bir örneği olan ve birlikte gerçekleştireceğimiz 16 derslikli okulun yapılması için katkılarda dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel davranışın, "ben de geride insanlığa faydalı olacak bir eser kazandırmak istiyorum" diyenlere de örnek teşkil etmesini diliyorum" diye konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gerçekleştirdiği ziyarette, ilçeye kız imam hatip lisesi yapılmasını istediğini hatırlatarak, bugün de okulun protokolü için burada olduklarını söyledi. İlçeye Anadolu kız imam hatip lisesi yapacaklarını belirten Küçük, "Allah izin verirse yardımlarımız her zaman sürecek. Yapacağımız okulun ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vahap Küçük tarafından yaptırılarak olan 16 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Başkan sözünde durdu ilçeye okul yaptırıyor

Başkan sözünde durdu ilçeye okul yaptırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim