• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Sözlü: “Hizmet Ederken Doğa Ve Çevre Korunmalı”

Başkan Sözlü: “Hizmet Ederken Doğa Ve Çevre Korunmalı”
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, "Adana Büyükşehir Belediyesi için Entegre Çevre Yönetimi Altyapısının Hazırlanması Projesi" Çukurova Kalkınma Ajansı...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, "Adana Büyükşehir Belediyesi için Entegre Çevre Yönetimi Altyapısının Hazırlanması Projesi" Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi. İmza töreninin ardından Yeşil Bina'yla ilgili de sunum yapıldı.

Projenin kabul edilmesiyle, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu'nun katıldığı imza töreni ÇKA binasında gerçekleştirildi.

Proje kapsamında; çevre konularında sorumluluğu bulunan kurum içi birimlerin ve görev alanlarının belirlenmesi, görevlerin yapılması esnasında takip edilen prosedürlerin tanımlanması ve değerlendirilmesi, kurum içi birimler arası yaşanan yetki, sorumluluk, koordinasyon, uygulama ile ilgili sorunların tespiti ve yeni entegre çevre yönetim sisteminin oluşturulması, oluşturulan yeni entegre çevre yönetim sisteminin uygulamaları yer alıyor.

ÇEVRE KONUSUNDA KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, amaçlarıyla ilgili bilgi vererek, "Yapılacak eğitim ve altyapı oluşumuyla çevre konusunda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çevre hizmetleri konusunda görev ve iş dağılımının düzgün bir şekilde işleyişi, birimlerin daha etkin ve faydalı kullanımı, belediyeye çevre konusunda başvuracak vatandaşın hangi birime hangi konu ile ilgili başvuracağının daha kolaylaşması ve Büyükşehir Belediyesi'nin işgücü ve finansman kaynaklarının ilgili konularda daha verimli kullanılmasının sağlanması amaçlarına hizmet edilecek" dedi.

HİZMET VERİRKEN DOĞAYI KORUMA GÖREVİNİ DE YERİNE GETİRMELİYİZ

İmza töreninin ardından Sürdürülebilir Ekolojik Yaşam ve Eğitim Merkezi adıyla hizmet vermesi planlanan Yeşil Binanın Lansman Toplantısı'na da katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Günümüzde var olan betonlaşmayla yeşil alanların varlığı gitgide azalmakta ve temel enerji kaynaklarından olan fosil yakıtların hızla tüketilmesi sonucunda şehirlerde hissedilen sıcaklıklar artmakta, iklim değişikliği, çevre kirliliği, küresel ısınma ve susuzluk gibi tüm dünyayı ilgilendiren sorunlar baş göstermektedir. Belli standartlar getirilerek sertifikalanmakta olan çevreci binalar yapı sektöründe daha değerli, doğaya saygılı, ekonomik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalar olarak yeni bir yönelim ve sektör ortaya çıkarmıştır. Günümüz binalarının dünyada üretilen enerjinin yaklaşık üçte birini kullandığı düşünülürse çevreci yeşil binaların yaygınlaştırılmasının bir zorunluluk haline geldiği daha iyi anlaşılır. Bu amaçla Adanamıza hayırlı olacağını düşündüğümüz bu projeyi hayata geçirmek için hızlı adımlarla ilerliyoruz. Binaların çevreye olan negatif etkilerini göz önüne aldığımızda Adana Büyükşehir Belediyesi olarak çevre dostu teknoloji ve yenilikçi uygulamalar yoluyla yeşil üretimi geliştirmek amacına yönelik, bünyemizde bulunan ve Adana'nın çehresinin değişmesine katkı sağlayacak birimlerimizle önümüzdeki dönemlerde Sürdürülebilir Ekolojik Yaşam ve Eğitim Merkezi- Yeşil Bina Projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Hizmet verirken doğayı koruma görevini de yerine getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

MODERN VE GELENEKSEL MİMARİNİN KARIŞIMI

Başkan Sözlü, sunum sırasında Yeşil Bina'nın moderniteyle, geleneksel motifleri birleştiren bir mimari yapıda olmasına yönelik düşüncelerini de paylaştı.

Amaçlarının Adana'yı örnek alınacak şehirler arasında göstermek olduğunu söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş da, "Sürdürülebilir Ekolojik Yaşam ve Eğitim Merkezi Yeşil Binası ile Adana'nın çehresinin çevre ile uyumlu olarak değişmesini sağlayacak ve binamız yeşil yapılanmanın artmasında örnek teşkil edecektir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün ise "Üniversite öğrencilerinin ve halkımızın uğrak yeri olacak olan bu proje son sürat hayata geçirilecektir" dedi.

Başkan Sözlü: “Hizmet Ederken Doğa Ve Çevre Korunmalı”

Başkan Sözlü: “Hizmet Ederken Doğa Ve Çevre Korunmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim