• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Sözlü: Ecdadın ve insanlığın mirası korunmalı

Başkan Sözlü: Ecdadın ve insanlığın mirası korunmalı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem ecdat yadigarı tarihi-kültürel mirasın korunmasında hem de insanlık aleminin bıraktığı değerlere...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem ecdat yadigarı tarihi-kültürel mirasın korunmasında hem de insanlık aleminin bıraktığı değerlere sahip çıkma noktasında, özgün çalışmaların yanında merkezi yönetim ve Tarihi Kentler Birliği'yle de işbirliği yaptıklarını belirtti.

Seyhan Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Tarihi Kentler Birliği'nin 2015 etkinlikleri kapsamındaki son faaliyeti olan seminerler dizisinin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ecdat yadigarı ve insanlık aleminin emaneti olan tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasında birliğin önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Başkan Sözlü, "Ülke olarak zengin bir tarihi, kültürel ve doğal mirasa sahibiz. Ecdat yadigarı varlıklarımızla birlikte, bizden önceki medeniyetlerin bırakmış olduğu değerlere de sahibiz. Anadolu'dan çok sayıda medeniyet gelip geçmiştir. Bu coğrafyada bin yılı aşkın süre yaşayan yegane millet de Müslüman Türk milletidir. İnsanlık aleminin bize emanet etmiş olduğu kültür mirasını korumak noktasında da ecdat yadigarı mirasımıza gösterdiğimiz hürmetin, duyarlılığın aynısını gösterecek kadar şuurluyuz." dedi.

SİYASET ÜZERİ YAPILANMA

Tarihi Kentler Birliği'nin, tarihi ve kültürel mirasın korunması hususunda yerel yönetimlerin gücünün kullanılması ve milletin şuurlanmasında, bu kültürün oluşturulmasında çok büyük bir görevi ifa ettiğini vurgulayan Başkan Sözlü, şunları kaydetti: "Geçmişte farkında olunmaması nedeniyle kurban edilen tarihi ve kültürel miras var. Tarihi Kentler Birliği, 15 yıllık geçmişine rağmen önemli işler başardı. Yerel yönetimleri bu konuda şuurladırdı, sorumluluğunun farkına varmasına önemli katkı koydu. Birlik; belediye başkanlarımızın toplantılarına katılma konusunda en çok heyecan duyduğu ve gayret ettiği bir yapılanmaya sahip. Kendi içinde siyaset üzeri bir anlayışla hareket ediyor ve bünyesinde işbirliği, dayanışma, ideal birliği mevcut. Birliğin eski yöneticileri de toplantılara katılma konusunda çok istekli."

Büyükşehir belediyelerinin sınırları genişledikten sonra tarihi ve kültürel mirası koruma konusundaki sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, "Günümüzde Seyhan merkez olmakla birlikte Adana bütün ilçeleriyle zengin bir tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırıyor. Bu mirasın korunmasında özgün çalışmalarımız ve merkezi yönetimle birlikte yürüttüğümüz faaliyetlerimiz mevcut." ifadelerini kullandı.

Başkan Sözlü: Ecdadın ve insanlığın mirası korunmalı

Başkan Sözlü: Ecdadın ve insanlığın mirası korunmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim