• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Sözlü: "Bizim için Kerkük Türklüktür, şah damarımızdır"

Başkan Sözlü: "Bizim için Kerkük Türklüktür, şah damarımızdır"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkmeneli için üzerilerine düşen tüm sorumluluklarını kanları, canları pahasına yerine getireceklerini...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkmeneli için üzerilerine düşen tüm sorumluluklarını kanları, canları pahasına yerine getireceklerini ifade ederek, "Kimileri için Kerkük petrol demek, para demek olsa da bizim için Kerkük Türklük demektir, Türk Milleti demektir, şah damarımızdır" dedi.

Irak Türkmenleri Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Türkmenleri makamında kabul eden Başkan Sözlü, Kerkük konusunda üzerilerine düşen ne varsa kanları, canları pahasına yapacaklarını dile getirirken Türkmenlerin tüm kazanımlarının yok sayıldığı vurguladı ve "Yıllardır Türk Dünyasının en büyük savunucusu olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Devlet Bahçeli yine Türkmenelinin uğradığı haksızlıkları dile getirmiş, mesajını bu noktada net ifade etmiş ve bu konuyu tüm dünyaya mal etmiştir" dedi.

"Her durum ve şarta hazırız"

Şuan Türk Ordusu'nun Irak'ın kuzeyinde tatbikat yaptığını ifade eden Başkan Sözlü, "Bu bir mesajdır, kararlılıktır. İnşallah savaş sebebi oluşturulmaz ancak öyle bir zemine gelinirse de ileride milletimizin geleceği, Büyük Türk Dünyası'nın daha fazla sıkıntı çekmemesi için biz Türk Milleti olarak her durum ve şarta hazırız" şeklinde konuştu.

Kerkük üzerinde koparılan fırtınaların, Kerkük'ü sözde kürdistana bağlama arzularının ekonomik olarak güçlü bir devlet ortaya çıkarmak istemelerinden olduğunu aktaran Başkan Sözlü, "Bunlar için Kerkük, Türkmen eli petrol demek, para demek. Ama Kerkük bizim için Türklük demektir, Türk Milleti demektir, can damarımız, şah damarımız demektir" dedi.

Başkan Sözlü: "Bizim için Kerkük Türklüktür, şah damarımızdır"

Başkan Sözlü: "Bizim için Kerkük Türklüktür, şah damarımızdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim