• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geliştirdikleri projeler ve yaptıkları çalışmalar ile Adana'yı geçmişte olduğu gibi bugün de...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geliştirdikleri projeler ve yaptıkları çalışmalar ile Adana'yı geçmişte olduğu gibi bugün de sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi

Bir yılın değerlendirmesini yapan Sözlü, Türkiye'yi de Adana'yı da girişimci gücün kurtaracağını kaydetti. Sözlü, "Adana'da sanayicinin, yatırımcının önünü açarak daha çok üretmelerine, iş yapmalarına, Adana'nın zenginleşmesine katkı koymalarına imkan tanımak, onların çalışmasını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kentsel dönüşüm, sanayi için de gerekli. İmarlı sanayi alanlarını çoğaltmayı planlıyoruz. Ayrıca Adana'nın gelişen sanayisi için köprüler kuruyor, yol genişletme ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Adana'da sanayi üretiminin ikiye katlanması için uygun ortamı sağlamak gibi bir hedefimiz var. Bu amaçla hem kendi yatırımcımızın işini kolaylaştırmak, hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar için uygun koşullar oluşturmak adına önemli plan ve projelerimiz mevcut. Yatırımcımızın önünü açarken, herhangi bir siyasi görüşe göre hareket etmiyoruz. Adana'ya değer kazandıracak her projeyi destekliyoruz." dedi.

ADANA SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Adana'nın bereketli topraklarını ve tarım arazilerini imara açmayı kesinlikle düşünmediklerini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü tarım ürünlerinin Çukurova için stratejik önemi var. Tarım üreticisini desteklemek adına, tarımı ekonomik olduğu kadar stratejik bir faaliyet haline getirecek çalışmalar yapıyoruz. Bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması İçin Fizibilite Çalışması Projesi'ni hayata geçirdik. Projenin Hollandalı ortakları var. Adana'da üretilen çiçeklerin, Hollanda Çiçek Borsası'nda pazarlanmasını sağlayacak olan bu proje, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin gelişmesinde de önemli rol oynayacak. Projenin pilot uygulamasında Hollanda'dan gelen uzmanlar eşliğinde, 13 çeşit çiçeğin deneme ekimi 3 dönüm alanda gerçekleştirildi."

KIRSALDA KALKINMA HAMLESİ

Geçim sıkıntısından kaynaklı köyden şehre göçün önlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, açıklamasına şöyle devam etti: "Yerinde kalkınma ilkesinden hareketle ilçelerde ve kırsalda tarımın, hayvancılığın güçlenmesi, üretimin artması ve çiftçinin yaşadığı yerde mutlu olması için üreticiye hibe destekler vermeyi sürdürüyoruz. Modern sulama sistemleri kurma konusunda da önemli adımlar attık. Aşı ve ilaç desteğinden, sulama göletlerine, ücretsiz fidan dağıtımından, güneş enerjisiyle elektrik üreten panel dağıtımına kadar uzanan geniş bir yelpazede desteğimizi artırıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sonucunda, 750 bin meyve fidanı, 320 bin çilek fidesi dağıttık; 9 yeni sulama projesini hayata geçirdik, 220 yeni jeo membran havuzu oluşturduk ve 580 adet güneş paneli çiftçimizle buluştu. İstihdam sağlayacak her türlü sanayi, tarım ve hizmet projelerine önem veriyoruz. Buna bir örnek de Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurduğumuz Pozantı Su Fabrikası'dır."

YOL VE SU SORUNLARI TARİH OLUYOR

Adana'da deniz turizmine olduğu kadar yayla turizmine de yoğun rağbet olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: "Kozan Göller Yaylası'nın 40 yıllık su problemini sona erdirerek, bölgenin cazibesini artırdık. Aynı katkıyı; Karaisalı'yı Kızıldağ Yaylası'na bağlayan yolu genişleterek ve daha güvenli bir ulaşım güzergâhı haline getirerek yaptık. İki aracın yan yana geçemediği Karaisalı Kızıldağ yolunu üç şehitli, uçak inecek hale getirdik. Aynı şekilde Çatalan içme suyunu Karataş'a getirecek projenin temelini atarak, Karataş turizmine destek verdik. Adana'nın geneline Cumhuriyet döneminde hiç görmediği kadar yol hizmeti sunarak, Adana ekonomisi açısından çok önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz. Bölge ekonomisinin kilit noktaları olan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ni ve Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölgesi'ni Adana'ya bağlayan ve oldukça stratejik bir öneme sahip olan Ceyhan-Sarımazı yolunu yaparak, önemli bir açığı gidereceğimizi öngörüyorum. Adana'nın yatırımlarla ilgili psikolojik eşiği aşması durumunda yatırımların geleceğinden eminiz. Adana'nın geleceğiyle ilgili kimsenin karamsar olmaması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Adana ekonomisini ileriye taşımayı, sanayi üretimini ilk 5 yılda iki katına çıkarmayı, orta vadede de Adana'yı, bugünkü ihracatını defalarca katlayan bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz."

900 KM İÇME SUYU HATTI

Göreve geldiklerinde Adana'daki köyleri su ve yoldan mahrum bulduklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Cumhuriyet döneminde su görmemiş, şebeke gitmemiş yerlerin su sorununu çözüyoruz. 21. Yüzyılda Adana'nın yüzlerce köyü susuz, çocuklar bozuk yollarda zorla okula gidiyor. 900 km içme suyu hattı döşüyoruz. Çatalan suyunu Karataş'a götürüyoruz, geçen yıl Yumurtalık'a su götürdük. 900 km; Adana'dan, Fatih'in İstanbul'u fethederken Ulubatlı Hasan'ın burçlara üç hilalli bayrağı, şahadet şerbetini içerken diktiği surların dibine kadar olan mesafedir." dedi.

DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ

Önümüzdeki süreçte iki büyük köprü projesinin temelinin atılacağını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları ekledi: "Köprü çalışmalarına başlıyoruz. Bir tanesiyle, Baraj Seddesi üzerinden Çukurova Üniversitesi'ne ulaşıyoruz. Yaklaşık günlük 50-55 bin araç geçecek bu köprüden. Yeni Baraj Kapısı Kavşağı'ndan, Sarıçam-Yüreğir Hattı'ndan gelen Yeşil Bulvar'la direkt buluşan, yaklaşık 850-900 metre uzunluğunda yeni bir köprü yapıyoruz. Baraj yatağını geçiyoruz. 3 gidiş, 3 geliş, ortada da raylı sistemi üniversiteye ulaştıracak bir gidiş geliş olacak. 8 şeritli bir köprü yapıyoruz. Köprünün ismi Devlet Bahçeli Köprüsü olacak. Yine Sular caddesi, Cevat Yurdakul Bulvarı'ndan, Yavuzlar'ın göbeğindeki Orhan Kemal Bulvarı'na bir köprü yapıyoruz. Tasarım olarak düz köprülerden farklı. Adana'nın önemli anıt mimari eserlerinden biri olacak. Bu projeler öncelikle Baraj Seddesi'ni gayrinizami kullanımdan kurtaracak. Çukurova Üniversitesi'nin, Balcalı Hastanesi'nin, Seyhan ve Çukurova'ya yüklediği trafiği Yüreğir'e çekerek, Yüreğir'i kıymetlendirecek, Sarıçam'ı kıymetlendirecek ve Adana'yı tedrici olarak rahatlatacak projeler."

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Başkan Sözlü: 2015 hizmet yılı oldu, 2016’da daha büyük projeler var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim