• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Sözat Muhtarlarla Buluştu

Başkan Sözat Muhtarlarla Buluştu
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, merkeze bağlı muhtarlarla bir araya geldi.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, merkeze bağlı muhtarlarla bir araya geldi. Tarımsal sorunların yer aldığı toplantıda çiftçi sorunları ve son gelişmeler değerlendirildi.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat çiftçilere yönelik olarak malzeme satışlarının Eski Salı Pazarı'nda yapılacağını ifade ederek "Gübre, tohum ve ilaç satışlarımız devam ediyor. Vadeli mısır satışlarımız başladı. Fiyatlar geçen sene ile aynı biz kar amacı gütmüyoruz. Vadeli olarak 1 Kasım'da mısır satışlarımız başladı ve devam ediyor. Taş odamıza el konulması nedeniyle satışlarımız Eski Salı Pazarı'nda devam ediyor. Çiftçilerin daha sağlıklı kontrol edilebilmesi amacıyla Bakanlık merkezi bir sisteme geçti. Sistem sayesinde borçlar faizleriyle gözüküyor buda çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Bu sistem sayesinde bütün çiftçiler kontrol altında. Çek-senet iyi, yiğit adamları korkutmaz. Bizim çekincemiz yok ancak bu durumun getirdiği bir şey var. Muhtarlardan ve delegelerden aidat alınmıyordu. Şikayet ettiler, şikayetten sonra bir tahkikat geçirdik. Sonrasında mecbur kaldık ve borçları sizlerden talep ettik. Şimdi borçları öğrenmek için sisteme girmek gerekiyor. Geçmiş borçlardan bile faiz alınıyor. Büyük yanlış var. Geçmiş borçlardan faiz almayın. Bu noktada sıkıntılar var. Bu meseleyi çözmek için uğraşıyoruz" dedi.

"KÖY ARAZİLERİNİ KÖYLÜLER ALAMIYOR"

Balıkesir'in Büyükşehir olmasından sonra köylere ait arazi ve tarlaların Büyükşehir'lere geçtiğini, sonrasında satışa çıktığını ve bu arazileri köylüleri alamadığını söyleyen Başkan Sami Sözat, "Büyükşehir olduktan sonra yasa gereği köy tarlaları ve arazileri belediyelere geçti. Bazı köylerde bu araziler için ihaleler yapıldı. Köylülerden kimse bu yerleri alamadı." şeklinde konuştu.

"ÜRETİCİNİN KAZANMASI GEREKİYOR"

İşin yapılabilmesi için üreticinin para kazanması gerektiğini hatırlatan Başkan Sözat, "Süt konusunda ipin ucu sanayicinin eline geçti. Sanayici o kadar cesur ki "beğenmiyorsanız vermeyin kardeşim" dedi. Süt konusunun mahallinde halledilmesi gerekiyor. Arkadaşları topladım, sütle ilgili yapmak istediğiniz varsa yapalım dedim. Bu eylemlerin altında siyasi bir durum yatmıyor, üretici yatıyor. Bu işin yapılabilmesi için üreticinin para kazanması lazım" dedi.

Başkan Sözat Muhtarlarla Buluştu

Başkan Sözat Muhtarlarla Buluştu

Başkan Sözat Muhtarlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim