• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Şirin: "Türkiye Cumhuriyeti’nin Güvencesi Çocuklarımızdır"

Başkan Şirin: "Türkiye Cumhuriyeti’nin Güvencesi Çocuklarımızdır"
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile T.B.M.M'nin 96. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile T.B.M.M'nin 96. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96 kuruluş yıldönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi, "Bundan 96 yıl önce, tarihler 23 Nisan 1920'yi gösterirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk çağdaş hukuk devletinin temellerini atmış, Türk Milleti'nin aydınlığa çıktığı bu önemli günü, çağdaş yarınların güvencesi çocuklarımıza kutlu bir armağan olarak atfetmiştir. İşte bugün açılışının 96. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin de en büyük güvencesi; bu güvencenin toplumsal dayanağı ise geleceğimizin emanetçisi, pırıl pırıl çocuklarımızdır. Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihî bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, güncel yorumuyla artık dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına Türkiye merkezli bir katkıda bulunmaktadır. İnancımız odur ki Atatürk'ün açtığı çağdaş ve aydınlık yolda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukları, dün olduğu gibi bugün de yarın da bayrağımızı en ileriye götürecek azim ve kararlılıktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 96. yıllık dev fidan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümünü ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar meclisimizde emeği tüm meclis üyelerini en derin saygı ve rahmetle anıyor; Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz'e ve dünyaya aydınlık yarınlar diliyorum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim