• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Sinecem’den Açıklamalar

Başkan Sinecem’den Açıklamalar
Muş Sanayi Merkezi Kooperatifi ve Muş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem, hükümetin seçim öncesi vaatlerinden Muş'un da en iyi şekilde...

Muş Sanayi Merkezi Kooperatifi ve Muş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem, hükümetin seçim öncesi vaatlerinden Muş'un da en iyi şekilde yararlanması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması, yatırımların hantal bir şekilde yürütülmesi ülkemizin gerilemesine neden olduğunu belirten Şihmus Sinecem, 1 Kasım'daki seçimden sonra tek başına göreve gelen hükümetin çok yoğun bir tempo ile istihdama ve yatırıma yönelik projeleri hayata geçirmesi kaçınılmaz bir hal aldığını söyledi. Seçim sürecinde yatırımların durma aşamasına gelmesinden etkilenen vilayetlerin başında Muş'un geldiğini ifade eden Sinecem, "Neredeyse her alanda ülkenin en son sırasında yer alan Muş, istihdam ve yatırım konusunda adeta kaderine terk edilmiş durumda. Çözüm süreci ile birlikte bölgede başlayan yatırım ataklarından kısmen de olsa nasibini alan Muş'un son yıllarda ciddi bir şekilde yerinde saydığını, hatta geriye gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Birkaç yıl önce Muş'ta yapılan yatırım alanlarında duraklama görüyoruz. Ekonomi eski Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın Muş ekonomisine önemli katkıları vardı. Malazgirt'teki tarım makineleri üreticileri başta olmak üzere neredeyse her sektöre katkı sağladığını gördük. Muş için çalışan, uğraşan, mücadele eden Sayın Çağlayan'ın girişimleri ile yapılan yatırımların korunması ve bunlara ilavelerin olması gerekir. Bu vesile ile ülkemize ve ilimize önemli katkılar sağlayan Sayın Zafer Çağlayan'a bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Muş Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, Muş'un gelişmesi, kalkınması ve daha iyi bir konuma gelmesi için var güçleri ile çalışmaya ve mücadele etmeye hazır olduklarını kaydeden Sinecem, "Sorumluluk bilinci ile üzerimize düşeni ziyadesiyle yapmaya devam edeceğiz. Hükümetin seçim öncesi vaatlerinden Muş'un da en iyi şekilde yararlanması için girişimlerde bulunacağız. Önceki gün kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin TL hibe vermek için çalışmaların başlatılmasını sağladığını açıklayan hükümetin, hayali yatırımlara dikkat etmesini öneriyoruz. KOSGEB desteği yapılması planlanan bu yatırımların kağıt kalem üzerinde hayata geçmesi engellenmelidir. Gerçek yatırımcıların desteklenmesi için de özen gösterilmelidir" diye konuştu.

Son zamanlarda artan terör olaylarının da bölgedeki yatırımları ve istihdamı olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Sinecem, "Yıllardır bu olaylardan dolayı mağdur olan ve adeta kaderine terk edilen bölge halkı, şiddetten, terörden çok çekti. Artık bu olayların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Hendeklerin kazıldığı, camilerin yakıldığı, öğretmenlerin bölgeyi terk ettiği bu ortamın bir an önce normale dönmesi, ülkenin ve dolayısıyla bölgenin selameti için çok önemlidir. Çözüm sürecinin yeniden başlaması ve bölge halkının mağdur edilmemesi için her kesimin sorumluluk bilinci ile hareket etmesinde yarar var. Birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşayarak kalkınan bir il, gelişen ve büyüyen bir ülke haline gelmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim