• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Sepil, olaylı Eskişehirspor maçı hakkında konuştu

Başkan Sepil, olaylı Eskişehirspor maçı hakkında konuştu
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, dün akşam oynadıkları ve Eskişehirspor'un sahadan çekildiği maçla ilgili, "Bir pozisyon yüzünden takım...

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, dün akşam oynadıkları ve Eskişehirspor'un sahadan çekildiği maçla ilgili, "Bir pozisyon yüzünden takım çekildiyse yazıktır" dedi. Sepil, Eskişehirspor cephesinin iddia ettiği gibi herhangi bir güvenlik sorununun da olmadığını ifade ederek, "Eskişehirli futbolcular tünele girene kadar bir tane olay yok, en ufak bir taciz yok" diye konuştu.

TFF 1. Lig'de dün akşam oynanan ve konuk ekibin son dakikalarda sahadan çekilmesiyle kamuoyunun dikkatini çeken Göztepe - Eskişehirspor maçının ardından çıkan olaylarla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, sessizliğini bozdu. Basın mensuplarıyla telekonferans aracılığıyla bir toplantı gerçekleştiren Başkan Sepil, yaşanan olaylardan çok üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Şu an spor camiası Göztepe - Eskişehirspor maçından sonra olanları konuşuyor. Bu büyük bir talihsizlik. Göztepe olarak maçı bu şekilde kazanmak istemeyiz" dedi.

"Maç böyle bitmemeliydi" şeklinde konuşan Sepil, "Türk futbolunun buraları geçmesi lazım. Dünyada takımı sahadan çekme gibi bir olay yok, bunlar bitti" ifadelerini kullandı.

"Eskişehirspor tünele gidene kadar olay yoktu"

Eskişehirspor cephesinin savunduğu gibi statta herhangi bir güvenlik sorunun olmadığını kaydeden Sepil, "Her şey kayıtlı zaten. Allah'tan TRT maçı veriyordu. Herkesin aklıselim davranması gerekiyor. Biz golü attıktan sonra, Eskişehirli futbolcular tünele gidene kadar en ufak bir olay yok. Her şey kayıt altına alındı. Hem Göztepe adına hem Eskişehirspor adına üzgünüm" dedi.

Mehmet Sepil, Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan'ın "Güvenlik gerekçesiyle soyunma odasına gittik" ifadeleri hatırlatılması üzerine, "Olayın böyle olmadığı tüm kamera kayıtlarında var. Eskişehirli futbolcular tünele girene kadar bir tane olay yok, en ufak bir taciz yok. Zaten bunların hepsi Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi" diye konuştu.

"Görüntüler ortada"

Alpay Özalan'ın İzmirli olduğunu hatırlatan Sepil, "Alpay hepimizin evladı. Alpay, maçı rahatlıkla oynadık diye Göztepe seyircisine teşekkür etti. Biz bu maçın güzelliğini konuşmuyoruz, bunları konuşuyoruz. Görüntülerin hepsi ortada, hepsi incelenir. Göztepe olarak kesinlikle bir yanlışın içinde olmadık. Maçtan önce de tüm Eskişehirspor yöneticileriyle beraberdik. Eskişehirspor ve Göztepe seyircileri aynı gişeden bilet aldı, birlikte yemek yedi. Böyle bir maçın ardından neleri konuşuyoruz" dedi.

"İzmir kulüpleri yıllardır şikayetçi oldu"

"Eskişehirspor çekilmeseydi, biz maçı bitirseydik daha güzel olurdu" diyen Sepil, "Hakem hataları nedeniyle takımlar maçtan çekilirse bu işin sonu gelmez. Hepimiz bu hataların altında kalırız. Maçta bize verilen ve verilmeyen penaltı var, Eskişehirsporluların ceza sahasındaki pozisyonu var. İzmir kulüpleri yıllardır bu konularda şikayetçi oldu ama bizim bunları geçmemiz gerekiyor. Bir pozisyon yüzünden takım çekildiyse yazıktır. Emniyetle ilgili de hiçbir şeyin olmadığını da tekrar söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Hiçbir kulübün ceza almasını istemem"

Bir spor kulübü başkanı olarak hiçbir takımın puan silme cezası almasını istemediğini belirten Sepil, "Bunlar bir tek Türkiye'de oluyor. Bunları geçmemiz gerekiyor. Avrupa'nın hangi ülkesinde böyle bir şey oldu. İki dakika daha geçseydi, maç oynansaydı bunların hiçbirini konuşmayacaktık. Ben çok üzülüyorum. Futbolda her türlü yanlışın karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Hakem tarafından tatil edilen maç hakkında TFF'nin karar vereceğini ifade eden Sepil, süreci takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim