• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Tarihi Müceldili Konağı'nda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği gençlik buluşmasına katılan Başkan Sekmen, gençlerle birlikte akşam yemeği yedi. Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da katıldı. Başkan Sekmen, öğrencilerin motivasyonlarını artırıcı konuşmasıyla eğitimin önemine vurgu yaptı. Sekmen, gençlere hitap ederek, "Bugünün gençleri sizler yarının büyükleri olacaksınız. Sizler bugün geleceğe nasıl hazırlanırsanız, geleceğe dönük nasıl hazırlık yaparsanız inanıyorum ki gelecek yıllarda hem kendinize hem ailenize anne ve babanıza büyük katkı sağlayacaksınız ve vatana millete güzel hizmetler vereceksiniz" dedi. Belediyeciliğin sadece asfalttan ibaret olmadığını anımsatan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece yol, kanal, altyapı, kuru kuru binalar yapmayalım. Bu yaptığımız hizmetlerin içerisinde dolaşacak bu hizmetlerden istifade edecek imanlı, inançlı, vatanını, milletini seven, ama önce yaratılış gayesini bilen bir gençliği yetiştirmeyi hedefliyoruz. Siz bu milletin evlatlarısınız, size âcizane tavsiyemiz; sosyal olarak, bilgi olarak geleceğe hazırlanın ama sizi mutlu edecek manevi değerleri de alın. Yaratılış gayenizi bilin, helal ve haramı bilin, düzgün birer genç olun. Eğitim bizim en büyük önceliğimiz. Bu kapsamında Erzurum'da okullarımıza büyük önem verdik. Okullarımızın fiziki şartları düzelsin istedik. Okulların bakım ve onarımlarını belediye olarak üstlendik. Bu konuda Türkiye'de çok nadir belediyelerden biriyiz. Üç tane beş tane bina yapacağımız yerde, Erzurum gibi bir yerde bin tane okulun tadilatını yaptık."

"ERZURUM'UN EVLATLARI OKUYUP BÜYÜK ADAM OLACAK"

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurumlu gençlerin okuyup büyük adam olacağını ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: "Erzurum'un evlatları okuyup büyük adam olacak. Gençler, merhamet sahibi olan, kibirlenmeyen, insanları seven bir gençlik yetiştirmeyi arzuluyoruz. "Lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık kitaplarını biz hediye edelim" dedik. Yarın evlatlarımızdan biri; "Benim imkânım olmadığı için, babamın, annemin imkânı olmadığı için bu yardımcı kitapları alamadım, üniversiteye hazırlanamadım, iyi bir fakülte kazanamadım" demesin. Bunun için kitapları il genelindeki tüm lise son sınıf öğrencilerimizin hepsine hediye ettik. İstiyoruz ki Erzurumlu gençler kazanabilecekleri en iyi fakülteleri kazanıp okusunlar. Bunun için bu hizmetleri yapıyoruz. Gençler sizleri seviyoruz. Allah'ın izniyle Erzurum'umuzdan farklı bir nesil yetiştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u belediye hizmetlerinde, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hizmetlerde, yatırım, ticaret ve sanayi hizmetlerinde hepsinden önemlisi eğitimde farklı bir konuma taşıyacağız." Başkan Sekmen, daha sonra Hilalkent Eğitim Merkezi'nde yapılan deneme sınavında başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Vedat Aydın Kütüphanesi öğrencileri de Hilalkent'e yaptığı hizmetlerden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e çiçek takdim etti.

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Başkan Sekmen’den Öğrencilere YGS Motivasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim