• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Sekmen ve TOKİ emeklilere konut için kolları sıvadı

Başkan Sekmen ve TOKİ emeklilere konut için kolları sıvadı
Emeklilerin ev sahibi olması noktasında yoğun uğraşlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortak bir çalışma...

Emeklilerin ev sahibi olması noktasında yoğun uğraşlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortak bir çalışma yaparak 4 bin konut için çalışmalara start verdi.

Türkiye emekliler derneği Erzurum şube Başkanı Ahmet Degen ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, emeklilerin konut projesini bir kez daha ele aldı. Daha önce yapılan görüşmelerde emeklilerin yüzünü güldürecek açıklamalarda bulunan Başkan Sekmen, son yapılan toplantıda Toplu Konut İdaresi ile birlikte 4 bin konut için karar aldı.

Arsa Büyükşehirden konutlar TOKİ'den

Toplu Konut İdesi yetkilileri ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, emekliler için Palandöken ilçesindeki Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde 1500, Merkez Yakutiye Edip Somunoğlu Mahallesinde 500, Hasani Basri Mahallesinde 1500 ve Aziziye ilçesi Dadaşkent'de 500 konut yapımı için arsa tahsisinde bulunacağını belirtti. TOKİ ile yapılacak ortak çalışmadan sonra emeklilerin kira öder gibi ev sahibi olacağının altını çizen Başkan Sekmen, "Erzurum'a ve Erzurumlu hemşehrilerimize hizmet etmek bizim asli görevimiz. Bu kapsamda emeklilerimizin de ev sahibi olma rüyasını gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Projede arsa tahsisini Belediye olarak biz yapacağız, konutları ise TOKİ yapacak. Gerekli yazışmaların yapılması için ekibimize talimatları verdik. Hedefimiz yılsonuna kadar çok sayıda emeklimizi sıcak yuvaya kavuşturmak." dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen ise "Gerek milletvekillerimizin gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız emeklilerin sorunlarını giderme noktasında üzerlerine düşeni yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile son yaptığımız görüşmede bizleri çok mutlu edecek çalışmanın startını verdi. Emekli kardeşlerimizin konuk beklentilerini en kısa zamanda hayatiyete geçireceğiz. Gerek Ankara'da ve gerekse İlimizde yaptığımız görüşmeler neticesinde konut projesinde çok büyük mesafeler kat ettik. Bizlere bu çalışmalarda büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e minnettarız. Başkan Sekmen'de emeklilerin sıcak yuvaya kavuşmaları için ciddi manada gayret gösteriyor. Aldığımız bu müjdeli haberden sonra şimdi bu çalışmanın en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Yaptığımız her görüşmede bizlere sıcak ilgi ve alakasının yanında emeklilerin sorunlarını giderme çabasında olan Başkan Mehmet Sekmen adeta gönüllü üyemiz gibi çalışmaktadır. Kendisine emeklilerimiz ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim