• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı
İstanbul Çakabey ve Soğanlık İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören başarılı öğrenciler ve öğretmenleri Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak...

İstanbul Çakabey ve Soğanlık İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören başarılı öğrenciler ve öğretmenleri Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak Erzurum'a geldi. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen misafir öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le beraber Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Ayyar Hamza" oyunun genel provasını da seyretti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı'nın da seyrettiği "Ayyar Hamza" tiyatro oyunu Başkan Sekmen'den tam not aldı. Oyun sonrası Başkan Sekmen misafir öğrenciler ve Şehir Tiyatrosu ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN SEKMEN'DEN ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada İstanbul'dan gelen başarılı öğrenci ve öğretmenleri Erzurum'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kendisi de İmam Hatip Lisesi mezunu olan Başkan Sekmen, İmam Hatip öğrencilerine önemli nasihatlerde bulunarak, şunları söyledi: "İmam Hatipli olmak ayrı bir vazife. Hepimiz insanız, inancımıza göre bu yaşadığımız dünyada bir sonumuz olduğunu ve buranın ebedi olmadığını, niçin yaratıldığımızı ve burada bulunmamızın gayesini düşünerek yaşamalıyız. Yaptığımız zerre kadar iyiliğin mükâfatını göreceğimiz ve yaptığımız zerre kadar kötülüğün de hesabını vereceğimiz güne hazırlık yapmamız gerekiyor. Buna göre, "Nasıl yaşarsak, neler yaparsak ebedi hayatta mutlu olabiliriz" sorusunu iyi düşünmemiz gerekir. Dünyanın ve kâinatın yaratılışına baktığımız zaman hiçbir şeyin başıboş yaratılmadığını ve mutlak bir yaratıcının, bir gücün, bir kuvvetin olduğunu anlamamız mümkün. Bu hayat bize onu gösteriyor. O halde bilmemiz lazım ki; biz, hayatı sadece bu dünyadan ibaret sananlar gibi olamayız. Bunun için İmam Hatip Okulları'nda okumanın, oralarda eğitim almanın çok ayrı bir ehemmiyeti var…"

SEKMEN, "BÜYÜK HEDEFLER KOYARAK HEDEFLERİNİZE YÜRÜYÜN"

Öğrencilere ufuk açıcı tavsiyelerde de bulunan Başkan Sekmen, "Kıymetli genç kardeşlerim, hayatı şimdiden planlayarak derslerinize iyi çalışmanız lazım. Hem bu dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarmamız lazım. O zaman göreceksiniz ki çok az imkânlarla, çok sade yaşantılarla mutlu ve huzurlu olmanın yolunu seçmiş olacağız. Sizler böyle bir eğitim alarak önce kendinizi kurtaracaksınız, sonra anne ve babanızın ve mensubu olduğunuz çevrenin mutlu olmasına imkân ve fırsat hazırlayacaksınız. Yapacağınız hizmetlerle içerisinde bulunduğumuz cemiyetlerin ve toplumun mutlu ve huzurlu olmasına fırsat oluşturacaksınız. Sevgili gençler, geleceğe iyi hazırlanın, bol bol kitap okuyun, derslerinize iyi çalışın, başarılı iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olun. "Bizden ne olur" demeyin, önünüze büyük hedefler koyarak hedeflerinize yürüyün. Dün sizin yerinizde olanlar, okuyup, gayret edip, kendilerini yetiştirerek bir toplumun, bir milletin geleceğini kurtardılar. Topluma ve dünyaya yön verdiler" şeklinde konuştu.

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Başkan Sekmen, Başarılı Öğrencileri Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim