• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Şahiner Yerel Gazeteye Tepki Gösterdi

Başkan Şahiner Yerel Gazeteye Tepki Gösterdi
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçede yayın yapan bir gazetenin, "Sungurlu belediye başkanının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü arifesinde...

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçede yayın yapan bir gazetenin, "Sungurlu belediye başkanının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü arifesinde farklı fikir ve görüşlere tahammül edemeyip sadece bazı gazetecilerin gününü kutladı" diye haber yapmasına tepki gösterdi.

Makamında gazetecilere konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Abdulkadir Şahiner, bu gazeteyi basın olarak görmediği için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamadığı, çiçek göndermediği ve ziyaret etmediğini söyledi.

Bu gazetenin, belediyenin yaptığı çalışmalara gazetelerinde yer vermedikleri gibi, seçilmiş bir belediye başkanına sansür uyguluyorlar diyen Başkan Şahiner, "Bu basın ahlak kurallarına uyuyorsa ben kendilerinin basın gününü kutlarım. Bu davranışların basın ahlak kurallarına uymadığından dolayı bunları ben karşımda basın olarak görmüyor, muhatap kabul etmiyorum" dedi.

Biz göreve geldiğimiz günden itibaren basınla daima iç içe çalıştık diyen Başkan Şahiner, basının fikirlerine de daima öncelik tanıdıklarını söyleyerek, "Biz Sungurlu'yu yöneteceksek, Sungurlu'nun hayrını düşünen, menfaatlerini düşünen kişilerle Sungurlu'yu yönetmeye talip olduk. Sungurlu'da birlik ve beraberliği bozmaya uğraşan, fitne ve nifak tohumları eken şahıslara biz Sungurlu'yu yönetmeye değil, bu şahısları Sungurlu da dahi barındırmamaya özen gösterdik" diye konuştu.

İktidara nasıl yaranırım, şirin gözükürüm derdinde olanlara bir o kadar da belediyeden de menfaat bekleyen, bu menfaatlerin bir türlü gerçekleşmediğinde kalemini kötüye kullananlara asla taviz vermeyeceklerini söyleyen Başkan Şahiner, "Bu gazetenin yaptığı haberlerin hiç biri toplumu ilgilendirmiyor. Tamamen belediye üstüne oynuyorlar. Bilinçli olarak toplumda belediye aleyhine küçük düşürücü haberler yapıyorlar" dedi.

Astığımız afişte yabancı kelime kullanmışız diye haber yapmışlar. Bu kelimeyi Made In Sungurlu Belediyesi yerine, bu gazetenin malları mı diye yazmalıydık diyen Başkan Şahiner, "Bu gazetenin kendi muhabiri Hacettepe Mahallesi'nde oturuyor. 30 senedir evinin olduğu yer çamurdan geçilmiyor. Ve orda biz yol çalışması yapıyoruz. Kendisi de sabah oradan geçiyor. Diyorum ki kendisine refüjleri haber yapmışsınız, bak senin evinin olduğu yeri yapıyorum. 30 senedir çamurdan geçemiyordun. Burayı neden haber yapmıyorsun dediğimde, çocuğun kafa yerde, çünkü gücü yetmiyor" ifadelerini kullandı.

Şahiner, ellerindeki basın gücünü tehdit olarak kullanan şahıslara hiçbir zaman taviz göstermediklerini, bundan sonra da göstermeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim