• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Şahin Baklava Ve Fıstık Ambalaj Tasarımına El Attı

Başkan Şahin Baklava Ve Fıstık Ambalaj Tasarımına El Attı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması'nın startı verildi. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan yarışmada ilk etapta baklava ve fıstığın orijinal bir ambalaj içerisinde tüketiciye ulaştırılması planlanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından da desteklenen Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışmasında Türkiye'nin ve dünyanın ünlü tasarımcılarının baklava ve fıstık için orijinal tasarımlar yapması bekleniyor. Konuyla ilgili GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin fıstık ve baklavanın Gaziantep için altın değerinde olduğunu ifade ederek ürünlerin kalitesi kadar sunumunun da önemli olduğunu belirtti. Yerel ürünlerin nihai tüketiciye orijinal ambalajlarla sunulmasının ürün değerlerini de arttıracağını ifade eden Başkan Şahin, "Gaziantep için UNESCO'nun aldığı gastronomi kenti kararıyla yeni bir dönem, yeni bir sayfa açılmıştır. Bunu fırsat bilerek artık bütün alanlarda kendimizi yenilemek ve sektörlerimizde her konuda inovasyon gerçekleştirmek zorundayız. Dünyanın en değerli ürünlerinden olan Antep fıstığına sahibiz, yine dünyanın en güzel lezzetlerinden birisi olan Gaziantep Baklavasına sahibiz. Bu yarışma ile bu iki ürünümüzün nihai tüketicilere doğru ambalajlarla, en iyi şekilde sunulmasını ve bu ürünlerimizin maddi anlamda da hak ettiği değerleri bulabilmesini düşünmekteyiz. Bunun için TİM'in desteği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliği ayrıca sektör temsilcilerimizin katkılarıyla Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması açmaya karar verdik. Türkiye'nin ve dünyanın ünlü tasarımcılarının da katılacağı bu yarışmada ortaya ciddi ödüller koyduk. İlk etapta baklava ve fıstık için ambalaj tasarım yarışması gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili gerekli şartname ve yarışma takvimini gerek bizlerden gerekse sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetle oluşturduk. Hedefimiz elbette altın değerindeki baklava ve fıstığımızın gerek yurt içi piyasalarda gerekse dünya piyasalarında hak ettiği değerleri bulmasını sağlamaktır. Burada GAİB, GTO, Büyükşehir Belediyesi ve sektörel temsilciler el birliğiyle en güzeli bulmak için güzel bir birliktelik oluşturdu. Ortaya güzel sonuçlar çıkacağını umuyoruz. TİM Başkanımız Mehmet Büyükekşi başta olmak üzere bizlere destek verenlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

ÜNLÜ TASARIMCILAR YARIŞMAYA DAVET EDİLİYOR

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yarışmanın iç piyasaları ve ihracatı olumlu etkileyeceğine inandıklarını ve ürünlerin değerleri kadar sunumlarının da tüketici üzerinde olumlu etkiler yaptığını ifade ederek, Gaziantep için inovasyon zamanı olduğunu da sözlerine ekledi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Çıkmaz yarışmanın şartnamesinin sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar sonucunda oluşturulduğunu ve konunun uzmanlarından oluşan bir jürinin de görev alacağını belirterek, "Bu yarışmanın genel amacı, Gaziantep'in yöresel ürünleri için geleneksel ve yöresel değerlere sadık kalarak, değişen teknolojiye ve tüketici eğilimine ayak uyduran, çevre dostu, özgün, fonksiyonel özelliklere sahip, uygulanabilir ambalajların geliştirilmesi ve bu alandaki genç tasarımcıların ülkemize kazandırılmasıdır. Bu kapsamda, tasarımın sektör için öneminin vurgulanması ve tasarım fikrinin teşvik edilmesi, İhracat potansiyeline sahip tasarımların ortaya çıkarılması, Tüketim biçimlerinde farklılık ve kolaylık yaratan, çevre etkisi gözetilmiş yeni ambalaj tasarım önerilerinin geliştirilmesi, Firmalar ile genç dinamik tasarımcı adaylarının buluşturulması amaçlanmaktadır. 2016 yılında ilki gerçekleştirilecek olan Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması iki ana kategoride düzenlenmektedir. 1. Gaziantep Tatlıları Ambalaj Kategorisi Geleneksel Gaziantep tatlılarından baklava, şöbiyet, katmer için tasarlanacak ambalaj önerileri bu kategorinin konusunu oluşturmaktadır. 2. Antep Fıstığı Ambalaj Kategorisinde ise Antep Fıstığına yönelik, tasarlanacak ambalaj önerileri bu kategorinin konusunu oluşturmaktadır. Yarışmaya katılacak olan eserleri değerlendirmek üzere gerek proje ortaklarımızdan gerekse ambalaj sektörünün önde gelen isimlerinden oluşturulan jüri gerekli değerlendirmeyi yaparak dereceye giren eserleri belirleyecektir. Elbette bu yarışma bir ilktir ve bu ilki diğer yarışmalar takip edecek, diğer ürünlerimiz içinde benzeri uygulamalar yapılacaktır" diye konuştu.

"ÜRÜNLERİMİZ YENİ TASARIMLARLA GERÇEK DEĞERİNİ BULACAKTIR"

Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması'nın iç ve dış pazarlardaki payın arttırılması ve tüketiciye orijinal Antep baklavasıyla altın değerindeki fıstığın hak ettikleri fiyatlarla ulaşmasının sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da çalışmalarını oda olarak desteklediklerini ifade etti.

TASARIM YARIŞMASININ ÖDÜLÜ DE CAZİP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve İhracatçıları Birliği ve Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışmasının ödüllerinin de cazip rakamlardan olduğu açıklandı. Buna göre dereceye giren tasarımlara her bir kategoride 4'er olmak üzere toplam 8 ödül verilecek olup, birinci esere 50 bin TL, ikinci esere 25 bin TL, üçüncü esere 12 bin 500 TL ödüller verileceği açıklandı.

Başkan Şahin Baklava Ve Fıstık Ambalaj Tasarımına El Attı

Başkan Şahin Baklava Ve Fıstık Ambalaj Tasarımına El Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim