• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Akarca ve Babataşı Mahallelerinde yaklaşık 180 bin metre karelik alanda yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Akarca ve Babataşı Mahallelerinde yaklaşık 180 bin metre karelik alanda yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Arazi gezisini Başkan Yardımcısı Mete Karacadağ ve Fen İşleri Müdürü Şahin Konuk ile yapan Başkan Saatcı, birçok konu hakkında ekiplerden bilgi aldı. Sabah saatlerinde çıktığı arazi incelemesinde yaklaşık 3 saat boyunca çalışmaları takip eden Başkan Saatcı, parke çalışmalarının yanı sıra bölgenin yeşil alan, bisiklet yolları ve engelli rampalarıyla tam bir cazibe bölgesi olduğunun altını çizdi. Başkan Saatcı, "Babataşı ve Akarca Mahallelerindeki başarılı çalışmalarından dolayı müteahhit firmalara teşekkür ederek, "Karış karış Akarca ve Babataşı Mahallelerinde yapımı tamamlanan ve devam eden bölgeleri gezdik. Tabi hem hizmet getirdiğimiz yerin kalitesi hem de mülklerin değeri artıyor. Yaşam kalitesi yükseliyor. Bu bölgenin tamamında bisiklet yollarını da yapacağız. Zaten bağlantılarımız vardı. Yeşil alanlarıyla, otoparkıyla, kaldırımlarıyla, engelli rampalarıyla, bisiklet yollarıyla gerçekten Akarca ve Babataşı Mahallerimizin kalitesi yükseldi"diye konuştu.

"TEK AMACIMIZ, HALKIMIZIN SOSYAL VE EKONOMİK STATÜSÜNÜ YÜKSELTMEK…"

Başkan Saatcı özellikle mahallelere yapılan yatırımlar sonrası bölgelerin değer kazandığını belirterek, "Seçimle gelen bizlerin bir tek amacı vardır. Muhatap olduğunuz kesimin sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmek, kendi statümüzü değil! Örneğin hükümetin en büyük görevlerinden bir tanesi vatandaşlarının sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmektir.Biz belediye başkanları olarak şehrimizin kalitesini, şehrimizin yaşam standardını, ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmek, boynumuzun borcudur. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Halkla temaslarımızda da bunları görüyoruz"ifadelerini kullandı.

"YERİN ALTI BÜYÜKŞEHRİN, ÜSTÜ İLÇE BELEDİYESİNİN OLMAZ!"

Başkan Behçet Saatcı, parke çalışmalarının devam etmesi için alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapıları yapması halinde özellikle Taşyaka ve Akarca bölgelerinde parke çalışmalarına hemen başlayabilecek noktada olduklarını söyleyen Başkan Saatcı, büyükşehir yasasını da eleştirerek, "Tabi ki eski gücümüz olmasa da bizim kitabımızda mazeret yok! Yapabildiğimiz kadar, yapıyoruz. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum ki, bu bölgeden sonraki kesimde (Akarca), Taşyaka mahallemizin Patlangıç sınırına kadar olan bölümünde alt yapısal hizmetler yapılmadığından dolayı, üst yapıyı yapamıyoruz. Daha önce biliyorsunuz, alt yapı da bizdeydi, üst yapıda bizdeydi. Başka bir ifade ile toprağın altı da üstü de bizdeydi. Şimdi mezarlıklar hariç toprağın altı büyükşehrin, üstü ilçe belediyelerinin oldu. Alt yapı geçtiği takdirde o bölgelerimizin üst yapısını da yapacağız!Bu yasa tamamen yanlış demiyorum. Planlama konusunda il bütünlüğüne saygı gösteriyorum. Ama özellikle havzaların birbirinden farklı olduğu alt yapıların ilçe belediyelerine bırakılması, en elzem konulardan birisidir. Bu bölgede nasıl bir iş yapıldığını hepimiz görüyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi

Başkan Saatcı, Sokak Sokak Çalışmaları İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim