• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan kursiyerlerle kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan kursiyerlerle kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.

Derebağ Şelale Restaurant'ta düzenlenen kahvaltıda katılımcılara konuşan Başkan Esat Öztürk, girişimci adaylarıyla beyin fırtınası yapmak için bu toplantıyı düzenlediklerini, ilçeye faydası olacak her şeyin altına imzalarını atacaklarını ifade ederek, ilçede Girişimciler Çarşısı kurmak için çalışmalara başlayacaklarının müjdesini verdi.

Belediyeciliğin sadece yol, asfalt, kaldırım yapmak olmadığını belirten Başkan Esat Öztürk, konuşmasında şunları söyledi:

"Kursumuzu veren eğitmenlerimizle istişare ederken, ilçemizde girişimciler için bir çarşı neden oluşturmayalım diye düşündük. Hamd olsun Kayseri'de belediyecilik yapmış, Kayseri kültürü ve ticaretini 33 yıl teneffüs etmiş bir kardeşinizim. Orada yapılanları, biz neden burada yapmıyoruz. Örnek verecek olursak Kayseri'de bayanlar Kayseri mantısı üretimi yapıp satabiliyorlar ya da yaprak sarması yapıp satabiliyorlar. Standartlarını sağlayarak Yahyalı'daki bayanlarımız da bunu yapabilirler. Ev yapımı pastalar, tatlılar, börekler yaparak kendilerine işyeri açabilirler. Hanım kardeşlerimiz bu konuda çalışsınlar. Bugünün bereketi de Girişimciler Çarşısı fikri oldu. Bu fikir benim kafama yattı. En azından devlet desteklerinden yararlanarak 20 metrekarelik 20 tane dükkan açabiliriz. Bu toplantı da bizde ev ödevimizi almış olduk. İnşaallah düşündüğümüz çarşımızı oluşturursak, hepimize çok büyük fayda sağlayacak. Çarşımızın da ticaretin canlı olduğu, merkezi bir yerde olması için, ben her türlü çalışmayı yapacağım. Zaten görevlerimizden biri de bu. Belediyecilik, yol yapmak, kaldırım yapmak, kanunun belirlediği bir takım görevleri yapmak değil."

Ticareti, özellikle de girişimciliği çok önemsediğini, Yahyalılı girişimciler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Öztürk, "Şu mutluluğu hiçbir yerde, hiçbir kurumda bulamazsınız. Girişimcilik eğitim alan hemşehrilerim ile beraber, onların gelecekleri için istişare yapıyoruz. İnşaallah bunu da ticarete dönüştüreceğiz. Hiç birimiz vaktini buraya laf olsun diye ayırmadı. Ben çok ümitliyim. Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Rızkın onda dokuzu ticarettedir" buyurmuşlar. Girişimcilere, ticaretle uğraşarak kendi ayakları üzerinde duran insanlara keramet ishalleri alan gözüyle bakarım. İlçemiz maalesef bir vadi içerisine kurulmuş. 99 güzelliğin aynı anda olması mümkün değil. Coğrafi olarak Allah'ın başka yerlere vermediği güzelliği bizlere vermiş. Bir Derebağ Şelalesi'ni bir Kapuzbaşı Şelalesi'ni bize vermiş. Ama dereyi de bize vermiş. Eğer düz bir arazimiz olsaydı, belediye hizmetlerinde kolaylık yaşar, vatandaşımıza daha kolay hizmet götürürdük. Vadide olduğumuz için Belediye ve Yahyalı olarak arazide sıkıntılarımız var. İnşaallah Girişimciler Çarşımızı kiralama yoluyla, mali destek programlarından da yaralanarak oluşturalım. Bende bugünden itibaren bu proje üzerinde çalışacağım." diye konuştu.

Toplantı da girişimci adaylarının görüşlerini, taleplerini ve sorunlarını dinleyen Başkan Öztürk, girişimcilere belediye olarak her türlü kolaylığı göstereceklerini ve girişimcilere her zaman destekçi olacaklarını ifade etti.

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı

Başkan Öztürk’ten Yeni Proje: Girişimciler Çarşısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim