• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Başkan Özkan Kılıç: "Takımdan memnun değilim"

Başkan Özkan Kılıç: "Takımdan memnun değilim"
Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, takımın son durumunu, hedeflerini ve merak edilenleri anlattı.

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, takımın son durumunu, hedeflerini ve merak edilenleri anlattı. Başkan Kılıç, takımın parkedeki performansından memnun olmadığını dile getirdi.

TBF Tahincioğlu Ligi'nde mücadele eden Bandırma Temsilcisi, Banvitspor'un Başkanı Özkan Kılıç, takımın son durumunu, hedeflerini ve merak edilenleri anlattı.

Bütçenin geçen seneye göre kısmen azaldığını bunun da transferlere yansıdığını söyleyen Özkan Kılıç, "Geçen sene çok başarılı bir takım oluşturmuştuk. O takımın oyuncuları gelen başarılarla değerlerini arttırdılar. Bazı oyuncularımız bizde aldıkları ücretin 3-4 katına transferler yaptılar. Bu oyuncuları ne yazık ki takımda tutmak için bütçemiz yeterli olmadı. Tolga ve Vidmar dışında takımı yenilemek zorunda kaldık. Bizi yanıltan bir husus sezon başında katıldığımız turnuvadaki aldığımız başarılı sonuçlar oldu. Aldığımız birincilikler gözümüzü boyadı. Ancak lig ve Avrupa kupaları başlayınca gerçek gücümüz ortaya çıktı. Etkileyici bir kimya oluşturamadığımızı anladık" dedi.

Takımın idari kadrosunun çok kaliteli ve memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kılıç, "Takımın idari kadrosu çok kaliteli ve değerli bir ekip, onlardan memnunum. Ancak oyuncu kadrosundan yeterli verimi alamıyoruz. Oyuncular karakterli oyuncular, hepsi birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Belki de bu kadar iyi anlaşmaları sorun yaşamamaları başarıya engel oluyor. İlk haftadan bu yana sportif başarıyı sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız tek takviyeden de şimdiye kadar istediğimiz katkıyı alamadık. Şu an itibariyle de yeni bir hamlemiz yok. Ne olursa olsun Banvit daha başarılı sonuçlar almak zorundadır. Sezon başı bahanelerine asla sığınmıyoruz. Özellikle evimizde galip gelemiyoruz. Aldığımız 4 galibiyetin üçü deplasmanda geldi. Biz buna alışkın değiliz. Seyircimizi mutsuz ettiğimizin farkındayız. Onlar şimdiye kadar kulübe destek oldular. Bunu hak etmiyorlar. Daha çok çalışarak istediğimiz sonuçları almalıyız" şeklinde konuştu.

A takımın aldığı sonuçlardan memnun olmayan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Bandırma Kırmızı ve Gelişim liginde oynayan gençlerin performanslarından son derece mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu gençleri seyrederken ömrümün uzadığını hissediyorum. Tüm oyuncularımız kendi yaş gruplarında milli takım formasını giyiyorlar. Ayrıca bu gençlerimiz A takımın da yarısını oluşturuyorlar. Örneğin Rıdvan bu hafta A takımın en iyi oyuncusuydu. Çok başarılı bir maç çıkardı. Erkin, Metehan hem Kırmızı hem de gençler liginde de forma giyiyorlar. Onlar kulübün geleceğini teşkil ediyorlar. Çok büyük bütçeli takımları yenerek göğsümüzü kabartıyorlar" dedi.

Sponsorluk anlaşmasının 2019 yılında bitmesinin ardından kulübün geleceği ne olacak sorusunu yanıtlayan Başkan Özkan Kılıç, "Bilindiği gibi Banvit Şirketi el değiştirdi. Uzun yıllar Görener ailesinin desteği ile Banvit Basketbol Kulübü'nü bu günlere taşıdık. Şirket el değiştirirken yapılan sponsorluk anlaşması ile yeni şirket sahipleri basketbol kulübümüze sponsor oldular. Şimdiye kadar da tüm yükümlülüklerini yerine getirdiler. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Banvit Basketbol Kulübü bağımsız bir kulüptür. Kontrat sonunda önümüze bakarak bir yol haritası çizeceğiz. Kuşkusuz kurup bugünlere gelen kulübümüzü yaşatmak istiyoruz. Tertemiz geçmişi ve aldığı başarılı sonuçlar ile de Banvit Basketbol Kulübü bunu hak ediyor. Biz istiyoruz ki 2 yılın sonunda da aynı statüde devam edelim. Bandırma bir basketbol şehri olmaya devam etsin. Bandırmalı gençler kötü alışkanlıkların değil Banvit Basketbol takımının peşinden gitsinler. Şirketin yeni ortakları Brezilyalı olmaları dolayısıyla bize Brezilyalı oyuncular takıma gelir mi diye soruyorlar. Şu an için böyle bir gelişme yok. Ama niye olmasın ki. Çünkü Brezilyalı çok kaliteli oyuncular var" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim