• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Özgüven, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Özgüven, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ereğli'de görev yapan basın mensuplarıyla...

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ereğli'de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Yerel yönetim olarak yerleşim birimlerinin kalkınmasında, hizmet götürülmesinde birinci derecede sorumlu müesseseyiz. Belediye olarak yaptığımız çalışmaları, yürüttüğümüz projeleri kamuoyu ile paylaşmak, vatandaşlarımızı haberdar etmek ve geri dönüş sağlamak noktasında Ereğli'de faaliyet gösteren basınımız bize büyük katkı sağlıyor. Ereğli Belediye Başkanı olarak tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Basının hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Özgüven, "Hem ulusal hem de yerelde basının etkili olduğunu, gücünü biliyoruz. Doğru, tarafsız, dürüst ve objektif habercilik esas olmalıdır. Basının doğru ölçülerde eleştirmesinden çıkarılacak dersler olmalıdır. Doğru tespitler ve eleştirilerin kişi, kurum ve kuruluşları doğru yönlendireceğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Özgüven, 30 Mart 2014 tarihinde devraldıkları Ereğli Belediyesinin ilk 20 ayında 23 milyon TL borç ödediklerini, 5 milyon TL peşin para ile arsa satın alan konuma geldiklerini, asfalt, altyapı, sosyal belediyecilik gibi çalışmalarla fark yarattıklarını ifade etti. Şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarının altını çizen Özgüven, "Ereğli Belediyesi Ereğli tarihinde ilk defa bütçe fazlalığı veriyor. Ereğli Belediyesi Ereğli tarihinde ilk defa reel anlamda borç ödüyor. Ereğli Belediyesi Ereğli tarihinde ilk defa çalışanlarına sosyal denge tazminatı olarak yüzde 70 zam veriyor. Bu çalışmalar icraatların göstergesidir. 2016-2017 yılı bizim için çalışmaların yoğun olacağı, elle tutulur, gözle görülür çalışmaların somut olarak ortaya çıkacağı bir dönem olacak. Bu çalışmaları seçim öncesi belirttiğimiz gibi "3'lü olacağız, güçlü olacağız" mantığı ile yürütüyoruz. Ereğli Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi Hükümetimizden oluşan bu zincirlerin birbirlerine geçmesi ile bu çalışmalar yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özgüven açıklamasında, Ereğli'ye büyük bir müjde vererek, "İkinci organize sanayimizde yeni bir yapılanma ortaya koyduk. Ereğli'ye ilk etapta 500 kişinin istihdam edileceği bisküvi-şekerleme üzerine bir firma yatırım yapacak. 3-4 aydır yürüttüğümüz bu çalışma meyvesini vermeye başladı ve firma arsayı satın alarak yatırım için gerekli siparişleri vermeye başladı. İkinci organize sanayinin arsalarının yüzde 70'i satıldı. Şu anda altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bölgede yaşanan elektrik enerjisi konusunda 2019 yılında yapılması konusundaki yatırım programı vekilimizin ve bizlerin devreye girmesiyle 2016 yılına alındı. İnşallah bunlar tamamlandığında Ereğli sanayisinde önemli gelişmeler hız kazanacak. Ayrıca henüz işin başındayız ama büyük bir yatırımın Ereğli'ye gelmesi için çalışıyoruz. Bu yatırımın maliyeti 750 milyon doları buluyor. Allahın izniyle bu yatırımı Ereğli'ye kazandırıp istihdam sorununu çözüme kavuşturacağız" dedi.

Başkan Özgüven son olarak Ereğlispor'a sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, "Ereğlispor sadece belediyemizin değil tüm şehrin takımıdır. Bu takıma önce manevi sonra da maddi olarak herkesin destek olması gerekiyor. Bu konuda özellikle işadamlarımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Özgüven, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Özgüven, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim