• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Özgökçe’nin Gençlerle Buluşması Devam Ediyor

Başkan Özgökçe’nin Gençlerle Buluşması Devam Ediyor
Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği "Eğitimde İyi Örnekler"...

Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği "Eğitimde İyi Örnekler" Projesi kapsamında "Başkanımız Gençlerle Buluşuyor" konferanslarının ikincisi Ahmad-i Hani Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Okulda düzenlenen konferansa Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Nurcan Alparslan, Okul Müdürü Ayhan Koçak, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Ayhan Koçak'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, öğrencilerle bir araya gelmek ve beyin jimnastiği yapmak için burada olduğunu söyledi. Belediye olarak yol, su ve park gibi birçok hizmeti yapabildiklerini, ama iyi bir gençlik yetiştirmedikleri takdirde bunların hiç bir anlamının olmayacağını dile getirdi. Ahmed-i Hani Lisesi'ndeki öğrencilerin Alman ve Fransız gençliğinden farklı olduğunun altını da çizen Başkan Özgökçe, "Sizleri diğer gençlerden ayıran özellik; son din İslami, sağlam inanç yanında kadim bir gelenek ve kültürden gelmemizdir. Fatih Sultan Mehmet sizin yaşınızda iken bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Atalarımızın bu güzel başarılarını kendinize örnek alıp çok çalışmalısınız. Zamanımızı çok iyi değerlendirip Türkiye'nin daha da büyümesi ve kalkınmasına ciddi destek vermelisiniz" dedi.

"ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİP, ARKADAŞ SEÇİMİNİZİ DOĞRU YAPMALISINIZ"

Lise son öğrencilerinin üniversite imtihan süreci içerisinde olduklarını ve bu yüzden boş zamanlarının olmadığını vurgulayan Başkan Özgökçe, "Boş işlerle uğraşan ve bir hedefi olmayan kişilerle sizin işiniz olamaz. Çünkü sizi sevmeyen, sizi yolunuzdan edecek arkadaşınızın boş gördüğü zamanın her dakikası sizi hedeflerinize ulaşmanıza bir engel demektir. Bundan dolayı görüştüğünüz arkadaşlarımızı çok iyi seçmelisiniz. Etrafınızdaki negatif konuşmalara katılmayın. Eğer, konuşmanın bu yönde ilerlediğini görürseniz, özür dileyerek kibarca oradan uzaklaşın. Öğretmenlerinizin tavsiyeleri ile bir program dahilinde çalışmalısınız. Alın teri olmadan istenilen hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Bizi iyi yönlendiren arkadaşlarımızla zaman geçirmeliyiz. Ancak zamanınızın beş dakikasını bile boşa harcayan arkadaşlardan uzak durmalısınız. Size üniversiteyi kaybettirecek arkadaşlarınızdan uzak durun, hayatımızın kararını verirken sık eleyip ince dokumalıyız" ifadelerini kullandı.

Üniversite sınavlarının artık çok kolay olduğunu belirten Başkan Özgökçe, sadece biraz zaman ayırıp çalışmalarının yeterli olacağını anlattı. Başkan Özgökçe, "Eskiden sınavlar çok zordu, sadece öğrencileri elemek için yapılıyordu. Oysa yeni Türkiye ve büyüyen Türkiye'de şimdi düzenli lise müfredatlarına çalışan öğrenciler imtihan sorularının yüzde 70-80'ini çok rahat yapabiliyor. Ayrıca deneme sınavları yapılıyor. Öğrenciler kendilerini değerlendirebiliyor. Bu sınavlarda yanlışlarını tespit edip, bu yanlışlarını ve eksiklerini gideriyor" şeklinde konuştu.

"ÖĞRENMENİN EN İYİ YOLU ÖĞRETMEKTİR"

En iyi öğrenme yöntemlerinden birinin de konuyu arkadaşlarına anlatmak olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, "Konuyu öğrenmenizi ve birbirinize anlatmanızı tavsiye ediyorum, bu yöntemle çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Üniversite sınavını kazanmak artık elinizde, mutlaka gayretli olmalısınız. Elinizdeki tüm imkanları değerlendirip çabalayın, hiçbir çalışma ve alın teri neticesiz ve karşılıksız kalmayacaktır. Ailenizle ve çevrenizle iyi ilişkiler içerisinde olup moralinizi yüksek tutun. Hedeflerinizin gerçekleşmesini engelleyecek en ölümcül şey, ertelemektir. Asla ertelemeyin, bugünün işini yarına bırakmayın. Kariyer edinmek için önce bir hedefe kitlenin, yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak ve bunu yaparken mutlu olmak için önce kendinize odaklanın, ne yapmak istediğinizi, neyin sizi iyi geliştireceğine, hangi yönlerinizin güçlü, hangilerinin gelişmesi gerektiğine ancak bol bol kitap, dergi okuyarak ulaşabilirsiniz" diye belirtti.

"ANNE, BABA VE ÖĞRETMEN DUASINI ALIN"

Öğrencilere, aileleri ile birlikte zaman geçirmeleri tavsiyesinde de bulunan Başkan Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ders dışındaki tüm zamanınızı aile bireyleriniz ile birlikte geçirin. Günde en az 10 sayfa kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Anne ve babanız ile öğretmenlerinize her gün sarılın onların dualarını alın. Aileniz başarılarınızla övünecektir. Ama çalışmadığınız takdirde ailenizin size verdiği emekleri boşa çıkarmaktan başka elinizde hiçbir şey kalmayacak. Ailenizi üzmek istemiyorsanız var gücünüzle kendinizi çalışmaya verin, zamanınızı iyi değerlendirin. Ders çalışırken kendinizi sportif ve kültürel alanlarda da geliştirmenizi tavsiye ederim. Hiç boş zamanımız yok. Çünkü aktivite saatlerimizde yabancı dil öğrenme, sportif ve kültürel faaliyetlerle zamanımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu aktiviteler kapsamında gerekirse olimpiyat ve diğer sınavların sorularını çözerek de kendinizi en zor olan sınavlara hazırlayın. Bu şekilde üniversite sınavı size çok kolay gelecektir."

Öğrencilere "3T" diye adlandırdığı televizyon, tablet ve telefondan uzak durmaları gerektiğini dile getiren Başkan Özgökçe, "Çünkü bu elektronik cihazlar zamanınızın tamamını alıyor. Zaman bunlarla su gibi akıp gidiyor. Bugün bu güzel lisemizde sizlerle bir araya geldik, bir nebze olsun faydalı olabilmek için inşallah moralinizi ve motivasyonunuzu yüksek tutup başarılı olursunuz. Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır. Bakın okuduğunuz okulunuzun ismi çok önemlidir. Ahmed-i Xani hayatını öğrenme ve öğretme üzerine kuran büyük bir zattır, bunları kendimize bir rehber bilmeliyiz. Mem û Zîn'i bir şairin naklettiği bir aşk hikayesinden önce bir fikir kitabıdır. Bu kitabında doğu şiirinin bütün güçlü yanlarını yansıtmanın yanında fikirlerini ifade etmede kendi kültür ve bilgisini açıkça ortaya koyan Xanî, kendisinden önce yazılmış olan kitaplarda kaydedilen düşünsel ve felsefi tartışmalar üzerinde de kafa yormuş ve bütün bunları yaparken kendine göre hedefi olan bir şair olarak hareket etmiştir. Arkadaşlar, bu kısa zamanda eksikleri giderip sınava hazır olmalıyız. Sınava girdiğiniz zaman tüm sorular size bildik gelmeli, rahat çözebilmelisiniz. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte ne yapıyor olarak görmek istiyorsanız, onu yaparken canlandırın. Sevdiğiniz bir bölümü kazandınız ve akabinde güzel bir iş sahibi oldunuz. Sağlıklı bir şekilde koşuyorsunuz, bahçenizdeki çiçekler ile ilgileniyorsunuz ya da çalışıyorsunuz ve çalışanlarınız ile selamlaşırken hayal edin. Böylece, hayallerinizi somutlaştırabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Özgökçe, okul idarecileriyle vedalaştıktan sonra başka bir lisedeki programa katılmak üzere okuldan ayrıldı.

Başkan Özgökçe’nin Gençlerle Buluşması Devam Ediyor

Başkan Özgökçe’nin Gençlerle Buluşması Devam Ediyor

Başkan Özgökçe’nin Gençlerle Buluşması Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim