• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Özgökçe’den ‘Nevruz Bayramı’ Mesajı

Başkan Özgökçe’den ‘Nevruz Bayramı’ Mesajı
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ankara ve ardından da İstanbul'da yaşanan terör saldırılarını lanetlediğini belirten Başkan Özgökçe, hainlerin şiddet ve kan dökerek hiçbir zaman çirkin emellerine ulaşamayacağını söyledi. Nevruz'un, dünyamız için tüm tabiatın yeni yılda can bulduğu, bitkilerin çimlendiği, hayvanatın hayata gözlerini açtığı, insanın rızkını Rabbin'den alacağı müjdesinin ilk günü olduğunu belirten Başkan Özgökçe, nevruzun birlik ve kardeşliği pekiştiren, rızkın, bereketin ve canlılığın yeniden hayat buluşmasının da sembolü olduğunu kaydetti. Toplumların yaşayışlarını ve hayata bakışlarını temsil eden bu bayramların kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşatılan önemli kültürel değerlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, "Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin, yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçasıdır. Soğuk kış aylarının ardından karın ve soğuk havaların yavaş yavaş veda ettiği, toprağın canlandığı cennet Anadolu dağlarında, baharın müjdecisi olan nevruz çiçekleri (Iris persica L.) açtı. Her yıl mart ayının ortalarında karların erimesiyle dağların yamaçlarında yüzünü gösteren nevruz çiçekleri, baharın müjdecileri olduğu gibi kardeşliğin ve barışın da müjdecisidir. Nevruz; tabiatın uyanmasının, canlıların yeniden hayat bulmasının, insan ve hayvan rızkının verileceğinin müjdeleyicisidir. Paylaşımcı ve birleştirici yönleriyle insanların kaynaşmasını sağlayan nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla rızkın, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. Rızık, hayat ve sevginin kaliteli bir seviyeye gelmesine katkı sağlayan 2016 Nevruz'u, bu insancıl yaklaşımıyla evrensel bir nitelik ve önem arz etmektedir. Geçmişimizde bu denli önemli bir yer edinen ve günümüzde de aynı coşkuyla kutlamaya devam ettiğimiz nevruzu; barış ve huzur içinde gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir" dedi.

"Allah sizi yarattı ve rızıklandırdı" ayetini de hatırlatan Başkan Özgökçe, "Bu rızık genelde baharla birlikte vuku buluyor, yine başka bir ayette Rabbimiz şöyle buyuruyor; "Allah Teâla'nın rızık vermediği bir canlı yoktur." Ayeti celilede anlaşılacağı üzere tüm varlıklar rızıklanıyor. Bu rızık baharın gelişiyle birlikte varlığını tüm ihtişamıyla gösteriyor. Baharın ilk günü olan nevruz, bize Allah'ın Rezzak ve beraberinde Müzeyyen sıfatının tecellisini sunuyor" ifadelerini kullandı.

Bediüzzaman Said Nursi'nin, "Gel, bugün Nevrûz-u Sultanî. Bir tebeddülât olacak, acîb işler çıkacak. Şu baharın şu güzel gününde, şu güzel çiçekli olan şu yeşil sahrâya gidip bir seyran ederiz. Bak, bir mû'cize var; o harap olan binalar, birden burada yapıldı. Adeta bu hâli bir çöl, bir medenî şehir oldu. Bak, sinema perdeleri gibi her saat başka bir âlem gösterir, başka bir şekil alır. Buna dikkat et ki, o kadar karışık, sür'atli, kesretli, hakikî perdeler içinde ne kadar mükemmel bir intizam vardır ki, her şey yerli yerine konuluyor. Hayalî sinema perdeleri dahi bunun kadar muntazam olamaz. Milyonlar mahir sihirbazlar dahi bu san'atları yapamazlar. Demek, bize görünmeyen o padişahın çok büyük mû'cizeleri vardır" sözlerini de hatırlatan Başkan Özgökçe, "Evet, hakikat noktasında her bahar yeniden haşri birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Nevruz; insanlığın yeryüzünde kardeşçe rızık edinmenin ve bu rızkı paylaşmanın hak olduğunu hatırlatan baharın müjdecisidir. Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli aktivitelerle icra ederek hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm nevruz şenliklerinin dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını Rabbim'den diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim