• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Özgökçe’den Mevlit Kandili Mesajı

Başkan Özgökçe’den Mevlit Kandili Mesajı
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik eden Başkan Özgökçe, 22 Aralık 2015 akşamına denk gelen gecenin Alemlerin Efendisi, gönüller sultanı Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirdiği Mevlit Kandili olduğunu ifade etti. Başkan Özgökçe, "İslam alemindeki 5 kutsal geceden biri olan Mevlit Kandili'ni tebrik ediyorum. Peygamberimiz; huzurlu, mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç duyduğu bir gerçektir. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Mevlit Kandili, O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır" dedi.

Dünyanın dört bir tarafında şer güçlerin sistematik olarak meydana getirdiği kaos ve iç çatışmaları bugün "insanım" diyen herkesin kalbini, vicdanını, ruhunu yaralamakta ve yaşanılan acılar karşısında hüzün, matem ve ümitsizliğe sevk etmekte olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, "Ne yazık ki Müslüman coğrafyasında cehalet, fakirlik, kör taassup ve dünyevi çıkarlardan beslenen bir gerilim ve çatışma, kardeş kavgaları, iç çatışmalar, kardeşlik ortamını ciddi anlamda yaralamakta, Ümmet-i Muhammed olma duyarlılığı hasara uğramaktadır. Allah'ı bir, Peygamberi hak bilme düsturundan ayrılmaması gereken ve bu ana çerçeve içinde kardeşlik hukukunu tesis etmek zorunda olan Müslümanlar ne yazık ki bugün bölge coğrafyamızda uyandırılan fitneye dahil olmakta, birbirlerine kin, nefret duyabilmekte, buğz edip kardeşlerine saldırabilmektedir. Oysa biz müminlere düşen, kardeşlerimizin arasını bulmak ve hiçbir zaman hak ve adaletten ayrılmamaktır. Bediüzzaman Hazretlerinin "Sath-ı arz bir mescid, Mekke bir mihrap, Medine bir minber; o burhan-ı bâhir olan Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselâm bütün ehl-i imana imam, bütün insanlara hatip, bütün enbiyaya reis, bütün evliyaya seyyid, bütün enbiya ve evliyadan mürekkep bir halka-i zikrin serzâkiri; bütün enbiya hayattar kökleri, bütün evliya tarâvettar semereleri bir şecere-i nuraniyedir ki, her bir dâvâsını, mu'cizatlarına istinat eden bütün enbiya ve kerametlerine itimat eden bütün evliya tasdik edip imza ediyorlar" satırları, Mevlit Kandili'nin sahibi olan Hz. Muhammed (S.A.V.) Peygamberimizi çok açık bir şekilde halife-i ruyi zemin olabileceği biz insanlara tanıtıyor" ifadelerini kullandı.

Yüce dinimiz İslam'ın tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas aldığını vurgulayan Başkan Özgökçe, insanlığı cehalet, kin, düşmanlık ve zulümden kurtaran son semavi din olan İslamiyet'in alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz aracılığı ile yayıldığını söyledi. Başkan Özgökçe, "Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, Tuşba'mız, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, saygılar sunarım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim