• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Özgökçe’den Mevlana Haftası Mesajı

Başkan Özgökçe’den Mevlana Haftası Mesajı
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özgökçe, yayınladığı mesajda, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin bilgisi, ahlakı, erdemli davranışlarıyla her dilden, her renkten ve her dinden insanı kucaklayan döneminin en büyük değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Mevlana'nın, "Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol, gel! Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel!" Sözüne vurgu yapan Başkan Özgökçe, bu mesajların birlik, beraberlik ve hoşgörünün ve dünya hayatının da en güzel ifadesi olduğunu ve Hz. Mevlana'nın kimseyi ötekileştirmeden herkesi hakikate çağırdığını belirtti.

Mevlana'nın, "Gel, yine gel, ne isen öyle gel" derken; Bedüizzaman Said'i Nursi'nin ise "Kim olursa olsun, madem imanı var, o noktada kardeşimizdir" dediğini hatırlatan Başkan Özgökçe, "Maalesef bugünlerde, bir yandan kardeşlik, dinler arası diyalog, milletlerarası barış isteniyor, diğer yandan dinler yeniden çatıştırılıyor, silah sesleri, aç insanların ve mazlumların çığlıkları, siyasi ve psikolojik savaşın sesleri dünyanın dört bir yanından yükseliyor. Her kesin özellikle bu dönem eskiye göre barışa, sevgiye ve kardeşliğe daha çok ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçe, her dilden, her dinden ve her renkten insanı kucaklayan Anadolu'nun en önemli manevi mimarlarından olan Mevlana Celaleddin-i Rûmî'nin sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, "Büyük mutasavvıf Hz. Mevlana, 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla, aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat şeklinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Onun sevgi ve hoşgörüye dayalı öğretisini herkesin örnek alması umuduyla, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi sevgi ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl Hz. Mevlâna'nın 742. Vuslat Yıldönümü her yıl olduğu gibi tüm Türkiye ve Mevlana şehri olan Konya'da 7-17 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim