• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ Mesajı

Başkan Özgökçe’den ‘Dünya Ormancılık Günü’ Mesajı
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe, birçok ülkede kutlanmakta olan Dünya Ormancılık Günü'nün ve Orman Haftası'nın başlıca amacının ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesinin önemi ile çok yönlü faydaların, çeşitli yayın organları aracılığı ile halka duyurulması ve bu yöndeki ilgisinin arttırılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Tüm dünyada küresel iklim değişikliği etkilerinin belirgin bir şekilde görüldüğü ve hissedildiği günümüzde, insanlığın hayat kaynağı olan ormanların korunmasına yönelik çabaların ve duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade eden Başkan Özgökçe, "Ağaç ve orman olmadan solunacak temiz bir havanın, verimli bir toprağın, yağmur ve suyun olmayacağını aklımızdan hiç çıkarmamamız gerekmektedir" dedi.

"ORMANLARIN YOK EDİLMESİ, DOĞAL DENGEYİ BOZAR"

Ormanların yok edilmesinin, doğal dengeyi bozduğunu, erozyon, çölleşme, kuraklık gibi geri dönüşü olmayan ve geleceği tehdit eden kayıplara yol açtığını dile getiren Başkan Özgökçe, yerel yönetimler olarak, yeni nesillere, temiz bir çevre, yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmanın tek yolunun ormanları tüm zararlı etkenlerden korunmaları gerektiğini söyledi. Her yıl düzenli olarak ağaç dikerek ormanlık alanlar oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Özgökçe, "Tuşba Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Tuşba Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 6 bin 200 adet ağaç ve 16 bin adet çiçek dikerek ilçemizin yeşillendirilmesine ve güzelleşmesine katkı sağladı. Bu yılda geçen yıldan az olmamak kaydıyla yeşillendirme çalışması yapacağız. Ağaç dikmek kadar diktiğiniz ağaçların korunması da önemlidir. Bunun için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekipleri düzenli olarak diktiğimiz ağaçların bakımını da yapmaktadırlar" diye konuştu.

"ORMANLAR İNSANLIK İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURDUR"

Başkan Özgökçe, geçmişte sadece odun kaynağı olarak düşünülen ormanların, günümüzde yaşanabilir bir dünya ve insanlık için vazgeçilmez bir unsur olduğunu anlattı. Başkan Özgökçe, "Ağacın ve ormanların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak açısından Peygamber Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde "Bir kimse bir ağaç dikerse, Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar" buyurarak, ağaç dikmeyi teşvik etmiştir. Atalarımızın "Yaş kesen baş keser" sözü ise ağaca ve ormana ne kadar önem verildiklerinin bir göstergesidir. Bir ülkenin temel kaynaklarından biri olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması hem ülkemiz ve hem de dünyamızın geleceği açısından çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Küresel iklim değişikliğini önlemek, çölleşmenin önüne geçmek ve erozyonu kontrol altına almak, doğal gen rezervlerini korumak ve ekonomiye girdi sağlamak amacıyla ormanlara gerekli özeni gösterip her yeni doğan çocuk için en az 20 fidan dikmeli ve çocukların bu yönde eğitilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Özgökçe, "Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı; ağaca, ormana, yeşile ve kısacası tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın artırmasına vesile olması temenni eder, ormanlarımızı koruyup gözeten bir toplum oluşması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim