• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Özgökçe’den ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’ Mesajı

Başkan Özgökçe’den ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’ Mesajı
Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgökçe, Türk ve dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlamanın ve vatan için canlarını feda eden Şehitler Günü'nün onurunu yaşadıklarını ifade etti. Çanakkale Savaşı'nın demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, "Çanakkale, orduları dize getiren, dünyanın en güçlü silahlarına karşı süngü takarak savaşan bir milletin kazandığı zaferdir. Çanakkale'de kazanılan zafer; iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktörler olmuştur. Hangi etnik kökene mensup olursak olalım; Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayırımı yapmadan Çanakkale'de gösterdiğimiz bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya milletçe bugün de ne kadar ihtiyacımızın olduğunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor. Çanakkale'de şahlanan ruh, milletimizin mayasını oluşturan ruhtur. Bu ruh; dinin, vatanın, namusun, bayrağın, kısaca bizi biz yapan değerlerin en zor şartlarda bile feda edilemeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu ruhu yaşattığımız müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele, çözemeyeceğimiz hiçbir problem kalmayacaktır. Bir Gülistana girercesine toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle "Çanakkale Geçilmez" sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan aziz milletimizin kahraman evlatlarını ve şehitlerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü münasebetiyle bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim