• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Özer: Genç girişimcilere vergi muafiyetini önemsiyoruz

Başkan Özer: Genç girişimcilere vergi muafiyetini önemsiyoruz
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, genç girişimcilere 3 yıl boyunca...

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, genç girişimcilere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti uygulanmasını önemsediklerini söyledi.

Başkan Özer, ilk defa iş kuracak 29 yaş altı genç girişimcilere 3 vergi dönemi boyunca muafiyet sağlanacağını ifade etti. Bu muafiyetin çok önemli olduğunu belirten Özer, "Muafiyetten 29 yaşından küçük ve ticari, zirai veya mesleki faaliyetlerine göre ilk kez gelir mükellefi olanlar yararlanabilecek. Süre girişimcilerin işe başladıkları ilk takvim yılından itibaren geçerli olmaya başlayacak." dedi.

Genç girişimcilerin elde ettikleri yıllık kazancın 75 bin liralık kısmına gelir vergisi muafiyeti uygulanacağını ifade eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yıllık 75 bin liradan fazla gelir elde eden girişimciler muafiyetten yararlanamayacak. Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen girişimcinin kendi işinde çalışıyor olması gerekecek. Girişimci işletme devri yoluyla işini kuracaksa, devir alacağı işletmenin üçüncü dereceye kadar yakın bir tanıdığından devralmamış olması şartı aranacak. Diğer bir önemli şartta girişimcilerin 3 vergi dönemi boyunca yararlanacağı muafiyet süresince sahte belge düzenlememiş olması gerekecek."

Vergi muafiyetinin girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesine ve dolayısıyla da ekonomiye katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Necdet Özer, "29 yaş altı gençlerimizin aktif olarak iş sahibi olmalarına imkan oluşturacak bu muafiyet, girişimci ruhlu kişilerin bu özelliklerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini sağlayacaktır. Gençlerimizin çalışan konumundan işveren konuma geçmesi ile birlikte de istihdama katkı ortaya çıkacaktır. Çünkü yeni işverenlerin ortaya çıkması demek yeni istihdam alanlarının oluşması demektir. Bu bakımdan muafiyeti önemsiyoruz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim