• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Özaltun’dan Su Ürünleri Denetim Ekibine Saldırıya Kınama

Başkan Özaltun’dan Su Ürünleri Denetim Ekibine Saldırıya Kınama
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, su ürünleri denetim ekibine...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, su ürünleri denetim ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

Belediye Başkanı Özaltun, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ergun Ersen'i ziyaret ederek, göl üzerinde rutin denetime çıkan su ürünleri denetim ekibine yüzlerini kar maskeleriyle kamufle etmek suretiyle yapılan silahlı ve sopalı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, görevlilere "geçmiş olsun" temennisinde bulundu. Başkan Özaltun, Ergun'dan olayla ilgili bilgiler alırken silahlı saldırı esnasında motor kısmı isabet alarak hizmet dışı kalan ve kurum binasının bahçesindeki parka çekilen su ürünleri kontrol teknesini de inceledi.

Başkan Özaltun, burada yaptığı açıklamada, göl üzerinde yaşanan talihsiz olay nedeniyle kurum yöneticileri ile su ürünleri görevlilerine "geçmiş olsun" dileğinde bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Beyşehir Gölü üzerinde denetim yapan ekiplerin göldeki su ürünlerinin neslinin korunması için çalıştıklarını ve aslında gölden ekmeğini temin eden balıkçıların daha çok bu havzadan istifade edebilmesi amacıyla canlarını ortaya koyarak gece gündüz demeden ve mesai mevhumu gözetmeden görev yaptığını hatırlatan Özaltun, "Nasıl yoldaki radar hızı, kırmızı ışık buna benzer kurallar varsa su ürünlerini avlarken de belli kurallara uyulması gerekiyor. Hepimiz toplumca bu kurallara harfiyen uymak zorundayız. Zira kurallar yapılırken insanımızın çıkar ve menfaati için yapılır. Av yasağı dönemi de balıkların çoğalmasına imkan sağlamak için hayata geçirilen bir uygulama. Tabi bu münasebetle gerek kolluk görevlilerimiz, gerekse tarım ilçe müdürlüğümüze bağlı su ürünleri görevlilerimiz tarafından Beyşehir Gölü üzerinde bu tür görevleri icra ediyorlar" dedi.

Göl üzerinde denetimler yapılırken görevini yapan su ürünleri denetim görevlilerinin geçmiş dönemlerde de benzer pek çok hadiseler yaşadığına dikkati çeken Özaltun, kendisinin belediye başkanlığı döneminde ise son olayın yaşanan olayların en ciddi ve düşündürücülerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, "İlçe tarımdaki çalışanlarımızla konuştuk, "geçmiş olsun" dileğinde bulunduk. Deniliyor ki, artık insan canına kast edecek düzeyde iş büyütülmüş, artık karşıdaki insanlar kar maskeli. Ve tekneye ateş açılıyor" diye konuştu.

Beyşehir Gölü'nde bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasının en büyük dileği olduğunu da dile getiren Özaltun, güvenlik güçlerinin olayın faillerini belirleyerek adalete en kısa sürede teslim edeceğine olan inançlarının tam olduğunu da belirterek, Beyşehir Gölü üzerinde özellikle Konya ile Isparta sınırında yaşanan yetki karmaşası ve çok başlılıkla ilgili soruna da bir çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başkan Özaltun’dan Su Ürünleri Denetim Ekibine Saldırıya Kınama

Başkan Özaltun’dan Su Ürünleri Denetim Ekibine Saldırıya Kınama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim