• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Özaltun’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması

Başkan Özaltun’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlaması
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, gazeteciliğin fedakarlık...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, gazeteciliğin fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu vurgulayarak, Beyşehir'de ve yurt genelinde görev yapan tüm basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.

Özaltun, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "Ülkemizde gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun, gazetecilerimiz için büyük önem taşıdığından 10 Ocak tarihi Çalışan gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın "Çalışan Gazeteciler Gününü" kutluyorum. Ülkelerde demokratik hayatın yerleşmesinde ve sağlıklı olarak işlemesinde, düşünce ve ifade özgürlüğünün gelişmesinde, sosyal ve kültürel hayatın topluma yayılmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde basının çok önemli katkısı bulunmaktadır. Bu anlamda halkımızın haber alma ihtiyacını gideren, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini biz yerel yöneticilere yansıtarak kamu görevini yerine getiren basın mensuplarının çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Basın meslek ilkeleri doğrultusunda, insan haklarına saygılı yayın yapan Beyşehir basınımızın, halkımızın ve ilçemizin yararını gözeterek, kurumlar arasındaki ilişkileri ve işbirliğini güçlendirmeye, birlik ve beraberliği artırmaya yönelik hassasiyetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, gece gündüz, kar kış demeden haber peşinde koşan gazetecilerimize ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, en içten saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim