• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Özakcan, Aydın SMMMO’yu Ziyaret Etti

Başkan Özakcan, Aydın SMMMO’yu Ziyaret Etti
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti.

Muhasebeciler Günü nedeniyle gerçekleşen ziyarette, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Seydi Koca'yı makamında ağırladı.

Aydın SMMMO yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette muhasebeciliğin eskiye oranla hem gelişip, hem de zorlaştığını ifade eden Başkan Açan, "Bizim mesleğimiz artık geçmişteki geleneksel yapısından biraz uzaklaştı. Daha teknik ve detaylarıyla hakikatten bir uzmanlık gerektiren hale geldi. Devletin düzenlenmiş olan kanunlarla üzerimizdeki sorumluluk şekli biraz değişti. Eskiden mükellef adına hizmet verildiği için, "mükellef yaptı ne yapalım, biz de onu uyguladık" diyebiliyorduk. Ama şimdiki yapısı itibariyle artık böyle bir şey dememiz mümkün değil. Çünkü mükellef adına yaptığımız hizmetlerin devlete bildirilecek olan bölümü internet erişimi yolu ile beyannameler olsun, sigorta bildirimleri olsun artık internet üzerinden bizim tarafımızdan gönderiliyor. Dolayısıyla bu konuda mükellef adına yaşanan en küçük olumsuz durum tamamen bizim tarafımızdan üstlenilmesi gereken usul sorumluluğu haline geldi. Hatta daha ötede vergi ile ilgili daha ağır yaptırımlar var. O nedenle artık geleneksel yöntemlerle bizim mesleğimizi yapmamız mümkün değil. Mesleğimize yakın zamanda yapılan bir yasal düzenleme ile de eskisi gibi her önüne gelen "ben muhasebeci olacağım" diyemiyor. Artık mali müşavir olunmak durumunda ve 4 yıllık lisans mezunu olmanız gerekiyor" diye konuşarak ziyaretlerinden dolayı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve Başkan Yardımcısı Ali Seydi Koca'ya teşekkür etti.

"DEVLET BÜTÇESİ DE AİLE BÜTÇESİ GİBİDİR"

Devlet bütçesini aile bütçesine benzeten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Muhasebesi düzgün olmayan hiçbir iş yerinin başarı şansı yoktur. Muhasebesi iyi olmayan işletmeler ne ayakta kalabilir, ne de çalışmalarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilir. Muhasebe önce aileden başlar. Devlet bütçesi de aile bütçesi gibidir. Nasıl ki bir aile düzensiz ve hesapsız harcamalar yapar, sonrasında da gideri gelirini aşar ve zorlanırsa devletin bütçesinde de aynı şekilde sorunlar oluşur. Ülkemizde birçok vatandaşımız hesapsız kredi kartı harcamaları yüzünden zor duruma düşmekte hatta bu zor durum intiharlarla sonuçlanmaktadır. Kurum olarak biz de muhasebemize çok önem vermekteyiz. Hesaplarımızı en ince ayrıntısına kadar inerek yapıyor, bütçemizi en iyi ve en yararlı şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. Herhangi bir sorun ile karşılaştığımız da ise konu hakkında en sağlıklı bilgiye ulaşabileceğimiz meslek örgütlerimize başvurarak, gerekli açıklamayı kendilerinden talep ediyoruz. Bu kapsamda Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na bizlere verdiği destekten ve yaptıkları bilgilendirmelerden dolayı çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Özakcan, Aydın SMMMO’yu Ziyaret Etti

Başkan Özakcan, Aydın SMMMO’yu Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim