• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı
Edremit'te 8 Mart Kadınlar günü sebebiyle ilçede yapılan ve suç unsuru oluşturan basın açıklamasına tepki gösteren AK Parti Edremit İlçe Başkanı...

Edremit'te 8 Mart Kadınlar günü sebebiyle ilçede yapılan ve suç unsuru oluşturan basın açıklamasına tepki gösteren AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, savcıları göreve çağırdı.

Edremit ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki kadınlar günü basın açıklamasına tepki gösteren AK Parti Edremit İlçe Başkanı Örkçü "Dünya 8 Mart Kadınlar Gününü bahane ederek sokaklara dökülen, mikrofona sarılan, yazılı ve görsel basında boy gösteren sözde hak savunucuları, sözde demokrasi arayışçıları kendilerine biçtikleri rollerle meydanlarda, medyada bir kez daha boy gösterdiler. Yine bizi şaşırtmadılar. Savundukları ideolojinin kölesi olan, körlükte tedavi sınırını aşmış, ideolojik körlük içerisinde olanların, hak hukuk ve çirkeflikte sınır tanımazların, çirkin ve seviyesiz ithamlarına bir kez daha tanık olduk. Kişisel egolarını tatmin etmenin çok ötesinde ağa babalarına hizmet eden zevat, eylem ve söylemleriyle yine sınıfta kalmışlardır" diye konuştu.

Başkan Örkçü, terör ile mücadelenin devam edeceğinin altını çizerek, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlık sebebinin ne olduğunu bilmeden, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, temel insan hak ve hürriyetlerini, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak, vatan topraklarına uzanan elleri kırmak için verilen mücadeleyi anlamaktan uzak ve bir o kadar da yabancı olduklarını ortaya koymuşlardır. Bin yıldır süren ve gerekirse bin yıl daha sürdürülecek olan mücadelemizi, terör örgütlerine ve arkasındaki karanlık güçlere karşı verilen mücadeleyi faşizm ve saldırı olarak nitelendiren, kınayan bu zevat insanımızın yaşama hakkını elinden alan, eli kanlı terör örgütünü ve mensuplarını savunma gafleti, delaleti ve hatta hıyaneti içerisinde olduklarını ortaya koymaktadırlar" dedi.

Basın açıklamasına katılan devlet memurları olduğunu ifade eden Örkçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin memuru olduğunu unutan, eleştiri hakkıyla, hakaret etme sanatını birbirine karıştıran zevatlar, tüm bu sözleri ve eylemlerini beğenmedikleri, eleştirdikleri, korku imparatorluğu var diye hakaret ettikleri AK Parti iktidarında yapmaktadırlar. Bu eylemlerinden dolayı Edremit Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Sanki kimse görmüyormuş gibi milletimizin gözünün içine baka baka hakaret dolu süslü söylemlerini haykırmaktadırlar. Eylem ve söylemleriyle düşünce ve ifade özgürlüğünü, hakaret etme ve iftira atma özgürlüklerini, sağlanan bu demokratik ortamda rahat rahat kullanmalarına rağmen, bu hakkı kullandıklarının farkında bile değiller. Farkında olmak aslında işlerine de gelmemektedir. Bu özgürlükleri kullanırken bile inkar eden sözde kadın hakları savunucuları, böylesi anlamlı günlerde dahi bir bahane bulup içlerindeki kini ve nefreti kusmaktadırlar. Bunu yaparken hiç yüzleri kızarmamaktadır. Sanki ötekileştirmemişler, sanki bölmemişler, parçalamamışlar. Sanki değerlerimizi ayaklar altına almamışlar. Sanki halkımızın iradesine dil uzatmamışlar. Sanki teröre ve teröriste destek vermemişler gibi süslü sözlerle laf cambazlığı yaparak hakaret ve iftiralarını sürdürmektedirler. Aslında bunların hepsini bilerek ve isteyerek yapmaktadırlar. Düşünce ve ifade özgürlüğü adı altında ötekileştirmişler, çamur atmışlar, kirletmişler, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkını kullanmak adına her fırsatı değerlendirmişler ve özel günlere gölge düşürmüşlerdir".

Başkan Örkçü "8 Martı bahane ederek hakaret ve iftiralarına halkımızın gözlerinin içine baka baka devam etmişlerdir. Onlar için her gün aynıdır ve her gün anlamsızdır. Çünkü bu ülkede sağduyulu, milletine tepeden bakmayan, milletimizin bağrından kopan bir iktidar vardır. Asıl hazmedilmeyen AK Parti iktidarıdır. Sözde hak savunucularına soruyoruz. Çok değil, yakın geçmişimizde kara lekeler olarak tarihe geçen kadınlara haddinin bildirildiği, kılık ve kıyafetiyle değerlendirildiği günlerde sizler neredeydiniz? Sırf kıyafetinden ötürü meclisten atılan, okuldan, iş yerinden, mesleğinden atılan, çalışma hayatına son verilen, sosyal hayatta yaşam alanları kısıtlanan, özgürlükleri elinden alınan kadınlarımız, analarımız, kızlarımız, kardeşlerimiz itilip kakılırken, yerlerde sürüklenirken, eve hapsedilirken sizler nerelerdeydiniz? Neden sesiniz çıkmıyor, ortalarda yoktunuz? Boşuna nefesinizi tüketmeyin. İnsanımız sizi çok iyi biliyor ve tanıyor. Sözde hak arayıcıları, 8 Mart'ta neler yapmadıklarınızı isterseniz bir kez daha hatırlatalım. Kadınlarımızın gerçek manada meselelerini dile getirip, somut bir çözüm önerisi sunmadınız. AK Parti hükumeti tarafından kadınlarımızın sosyal hayatta ve çalışma hayatı önündeki engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan yasal düzenlemeleri anlatmadınız. Şehitlerimizi ve ailelerinin gözyaşlarını umursamadınız. Daha yapmadığınız bir çok şeyi sıralamak da mümkündür. Çünkü AK Parti hükumetinin haklı istekleri yerine getireceğini biliyor ve korkuyorsunuz. Bugün meydanlarda rahat rahat hakaret ederken, iddia ettiğiniz gibi bu demokratik ortamı sözde mücadelenizle değil AK Parti hükumetlerinin reform ve yasal düzenlemeleriyle elde edilmiştir. Kadınlarımız başımızın tacıdır. Her türlü saygı ve övgüye layıktır. Hükumetimiz, kadınlarımızın siyasal, sosyal ve çalışma hayatı önündeki engellerini ortadan kaldırılmak için gereken yasal düzenlemeleri bir bir hayata geçirmektedir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Atılan bu iftiralar tutmaz" diye konuştu.

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Başkan Örkçü, 8 Mart Açıklamaları İçin Savcıları Göreve Çağırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim