• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Olan’dan ‘Dayanışma’ Açıklaması

Başkan Olan’dan ‘Dayanışma’ Açıklaması
Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, aralıklarla yağan karın yaklaşık 7 metre olduğunu belirterek, "Olağanüstü durumlarda kurumlar dayanışma...

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, aralıklarla yağan karın yaklaşık 7 metre olduğunu belirterek, "Olağanüstü durumlarda kurumlar dayanışma içinde olmalıdırlar" dedi.

Bitlis'e bölgenin en fazla karın yağmasından dolayı yaşanan olağanüstü durumdan kaynaklı kentin afet bölgesine dönüştüğünü ifade eden Olan, bundan dolayı olağanüstü bir durumun ortaya çıktığını söyledi. Olan, olağanüstü durumlarda başta Bitlis Valiliği olmak üzere resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirterek, "Bitlis genelinde yağan yoğun kar yağışından dolayı yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve binaların birinci katları, tek katli evlerin yanı sıra araçlarını yol kenarına park eden vatandaşların araçları kara gömüldü. 25 iş makinesi ve 70 personelden oluşan Bitlis Belediyesi karla mücadele ekibi, vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar sonucu kentin tüm ana ve ara yolları trafiğe açıldı. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve iki iş makinesinin sürekli çalıştığı TOKİ ikinci, üçüncü ve dördüncü etapta çalışmalar sürdürülüyor" diye konuştu.

Kentte bu yıl kış mevsimi içerisinde aralıklarla yağan karın toplamda 7 metre yağdığını belirten Olan, yağan yoğun kardan dolayı kentte afet yaşandığına dikkat çekti. Kent genelinde karın temizlenmesi için belediye ekiplerinin olağanüstü bir şekilde çalıştığını vurgulayan Olan, "Vatandaşların günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için tüm imkanlarımız dahilinde 24 saat kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Belediye olarak önceliklerimiz kentin ana ve ara yollarının trafiğe 24 saat açık tutulmasının ardından vatandaşların taleplerinin giderilmiş olmasıdır. Vatandaşlarımızın evleri, iş yerlerinin önündeki karın temizlenmesi için bizden büyük bir talepleri var. Ancak, imkanlarımız dahilinde tüm ana ve ara yolları açık tuttuktan sonra vatandaşlarımızın taleplerini gideriyoruz. Bu konuda da kendilerinin biraz daha duyarlı olması gerekir" dedi.

Kentte yaşanan olağanüstü durumlarda resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Olan, kentte yağan kardan dolayı olağanüstü bir durum yaşanmasından kaynaklı Bitlis Valiliği, Bitlis İl AFAD Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne yardım talebinde bulunduklarını, ancak yetkililerin şu ana kadar herhangi bir yardımda bulunmadığın ifade etti. Son iki hafta içerisinde karla mücadele ekibindeki araçların 50 bin litre yakıt tükettiğini ve bu durumunda belediye bütçesini zorladığını vurgulayan Olan, kentteki kurumların Bitlis Belediyesi ile dayanışma içerisinde olmasını talep etti. Kentteki kar temizleme çalışmaları sırasında vatandaşların daha duyarlı olmasını da talep eden Olan, "Halkımız öncelikle bu tür durumlarda şahsi araçlarını kullanmaları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Dam ve çatılardaki karın akşam saatlerinde ya da sabah saatlerinde temizlemeleri gerekir. Araç sahipleri, araçlarını yanlış park etmelerinden dolayı çalışma sırasında araçlar zarar görebilmektedir ve çalışmalarımızı engelleyebilmektedir. Bu konuda araç sahipleri daha duyarlı olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Yoğun kar yağışından dolayı ara yolların açık tutulması için biriken karı kamyonlar ile taşıyamadıklarından dolayı vatandaşların bahçelerine atmak zorunda kaldıklarını ve bu durumda da vatandaşların tepkisiyle karşıladıklarını belirten Olan, "Birçok yerde karı bahçelerine atmamalarını istiyorlar. Bu karı kamyonlara yükleyerek taşımamız mümkün değil. Kar zamanı gelince eriyip gidecektir. Meydana gelecek zararları da şimdiden karşılamayı taahhüt ediyoruz. Göstermiş olduğumuz fedakarlığın karşısında halkımızın da daha sabır ve özverisini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Olan’dan ‘Dayanışma’ Açıklaması

Başkan Olan’dan ‘Dayanışma’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim