• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Obama'dan ataşkese destek

Başkan Obama'dan ataşkese destek
ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'ın başlattığı ateşkes çağrısına destek verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır’ın başlattığı ateşkes girişimine destek verdiğini açıkladı. Obama, “Mısır’ın 2012’deki ateşkesi yeniden sağlamaya dönük bir öneri getirmesinden cesaretlendik. Bunun, arayışı içinde olduğumuz sükuneti yeniden tesis edebileceğini umut ediyoruz” dedi. 

ABD Başkanı, “Gazze'de ve İsrail'de gördüğümüz tablo yürek parçalayıcı. ABD'deki insanlar, orada olanları derinden önemsiyor ve nasıl bir yol izlememiz gerektiğine dair, aralarında ayrı fikirlerin de olduğu güçlü görüşler var ki bu Amerikan demokrasisinin parçası. Biz bu tartışmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu bizi daha güçlü kılıyor” dedi. 

142520.jpg

ADİL VE KALICI BARIŞ 

Gerilimin tırmanmasının başta İsrail ve Filistinliler olmak üzere tüm ülkelerin zararına olduğunu belirten Obama, “Gazze'deki durum bize bir kez daha hatırlattı ki, statüko sürdürülemez ve gerçek güvenliğe uzanan tek yol, İsrail ve Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barış” ifadelerini kullandı. 

Hiçbir ülkenin, vatandaşlarına ayrım gözetmeden roketler fırlatılmasını kabul edemeyeceğini belirten Obama, "Dolayısıyla, İsrail'in, Hamas'ın affedilmez saldırıları karşısında kendisini savunma hakkı bulunduğu noktasında çok net olduk. Aynı zamanda, hafifletmek için çok çalıştığımız Gazze'deki insani krize ilaveten, Filistinli sivillerin ölmesi ve yaralanması bir trajedi. Bu nedenle de kim oldukları ya da nerede yaşadıklarına bakmadan sivillerin korunması gereğini vurguladık" dedi. 

gazzebabynm(1).jpg

‘2012’DEKİ ATEŞKESE DÖNMEYE ÇALIŞACAĞIZ’ 

Obama, bölgede gerilimin daha da tırmanmasının en başta İsrail ve Filistin halkı olmak üzere hiç kimsenin yararına olmadığının altını çizerek, bundan dolayı 2012'deki ateşkese geri dönmeye katkı sağlamak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Bu arada, ABD'deki en büyük Arap-Amerikan sivil haklar kuruluşu olan Ayrımcılığa Karşı Arap Amerikan Komitesi, yemeğin öncesinde, ABD'nin İsrail'e desteğini gerekçe göstererek yönetimin ev sahipliği yaptığı tüm iftarlara boykot çağrısı yaptı. (AA)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim