• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Mustafa Yenipazar: Yardımlarımız Artarak Devam Edecek

Başkan Mustafa Yenipazar: Yardımlarımız Artarak Devam Edecek
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Suriye bölgesine yaptıkları insani yardımların hız kesmeden ve artarak devam edeceğini...

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Suriye bölgesine yaptıkları insani yardımların hız kesmeden ve artarak devam edeceğini ifade etti.

Dualarının savaşın bir an önce bitmesi yönünde olduğunu dile getiren Yenipazar, "Yanı başımızda alevi her geçen gün artarak devam eden bir yangına su taşıma gayretlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bölgede, 1. Körfez Savaşı ile 1990 yılında yakılan ateş, o günden beri yayılmaya devam ediyor. Bölge halkları ağırlıklı olarak Müslüman olan insanlardan müteşekkil. Milyonlarca insan açlık, evsizlik, çaresizlik içinde bocalar durumda bırakıldı. Dünyanın başka bölgelerinde yaşayan insanlar belki bu olup bitenlere duyarsız kalabilirler. Ama bizim duyarsız kalma gibi bir lüksümüz olamaz. Hem inançlarımız ve kültürümüz buna müsaade etmez hem de komşu hukuku buna izin vermez.Suriye bölgesine insani yardımlarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz.Bu savaşı sonunda iyi olanlar kazanacak. Bu kanlı ve acımasız savaşın neticesi insanlığın hayrına sonuçlanacak. Biz bunu inanıyor ve bu umutla mücadelemizi sürdürüyoruz.Dualarımız savaşın biran önce sona ermesi ve oradaki kardeşlerimizin, mücadelesini verdikleri özgür ve adaletli bir ortamda yaşama imkanını elde etmeleridir. O güne kadar onların yanında olacağız ve onları yalnız bırakmayacağız.Yarın oluşacak barış ortamında da yaralarını sarıp yeni bir hayat kurmalarına yardımcı olacağız.Bu gün derneğimizin Tavşanlı Şubesi ile birlikte oluşturduğumuz 2 TIR'lık yardım malzemesini bölgeye ulaşmak üzere yola çıkardık. TIR'larımızda kuru gıda ve yiyecekten oluşan 160 bin TL değerinde yardım malzemesi bulunmaktadır. Yardımın devamlı olanı makbuldür. Bu anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bölgeye ulaştırdığımız yardımlarımızı Kütahyalı hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile bundan sonrada her ay devam ettireceğiz.Yardım yapan ve emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim