• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu
Şehit aileleriyle biraraya gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden şehitleri anarak, "Çanakkale'yi iyi öğrenin,...

Şehit aileleriyle biraraya gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden şehitleri anarak, "Çanakkale'yi iyi öğrenin, öğretin; unutmayın, unutturmayın" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehit aileleriyle bir araya geldi. Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ve ilçede oturan şehit aileleri katıldı.

Başkan Mustafa Demir, vatan için toprağa düşmüş askeri, polisleri, görev şehitlerini ve masum sivilleri saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anarak başladığı konuşmasında, "İnsan zihni ne yazık ki, kötü şeyleri unutmaya meyillidir. Savaş acıları, yokluklar, açlık, hastalık. Ancak "tarih" unutulmaması gereken bir ortak hafıza olmalıdır. Çünkü tarih, tekerrürden ibarettir ve tarihi kazananlar yazar. Eğer, dün olduğu gibi bugün de yarın da, insanlık tarihini şekillendiren, yön veren, çağ açan bir millet olmak istiyorsak, tarihimizi iyi bilmeli, ders almalı ve en önemlisi unutmamalıyız" dedi.

"ÇANAKKALE, VATAN ÜLKÜSÜNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKTİĞİNİ ANLATIYOR"

"Çanakkale Savaşı bize vatan, millet, bayrak ülküsüne sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyor" diyen Başkan Mustafa Demir, "Ecdadın çarıksız, cephanesiz ve hatta kefensiz gül bahçesine girer gibi ecele gidişini ve vatana, millete, bayrağına ve özgürlüğüne ne koşullar altında sahip çıktığını anlatıyor. Bu coğrafya üzerine oynanan oyunlar hiç bitmedi ve ne yazık ki akan kan da durmadı. Çanakkale'den bugüne, yine binlerce insanımızı şehit verdik. Bir kısım şehit ailemiz de burada ve aramızda. Bizler sizlerin bu büyük acısını paylaşıyor; diğer taraftan, kıvancınıza da katılıyoruz. Bu yoğun ve bir o kadar da karmaşık duyguların yaşandığı, maneviyat yüklü bu günde, bizimle olmanızdan da büyük mutluluk duyuyorum. Bu program vesilesi ile tüm milletimin Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha canı gönülden kutluyorum" dedi. Başkan Demir, "Çanakkale'yi iyi öğrenin, öğretin; unutmayın, unutturmayın" diyerek sözlerine son verdi.

Başkan Mustafa Demir, daha sonra tek tek masaları dolaşarak şehit ailelerine hal hatır sordu.

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Başkan Mustafa Demir Şehit Aileleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim