• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Mehmet Tutal, Yıldız Ve Genç Voleybol Takımı Kadrosu İle Yemekte Buluştu

Başkan Mehmet Tutal, Yıldız Ve Genç Voleybol Takımı Kadrosu İle Yemekte Buluştu
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından kısa bir süre önce çalışmalarına başlayan yıldız ve genç kategoride çalışmalarına başlayan takım...

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından kısa bir süre önce çalışmalarına başlayan yıldız ve genç kategoride çalışmalarına başlayan takım oyuncuları ve antrenörleri ile bir araya geldi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir'de yeni sporcu ve takımlar ile sporda önemli atılımlar atıldığını ifade ederek, Seydişehir'in hem ekonomik yapıdan hem de spor alanıyla şuanda mümbit bir alan olduğunu söyledi.

Başkan Tutal, Seydişehir'de kendinin çocukluk dönemlerinde Konya'daki bulunan takımların aynısı Seydişehir'deki futbolun, voleybolun Konya Büyükşehir ile Konya ile yarışır durumda olduğunu söyleyerek, "Ancak fabrika etkisini kaybetmesi ile spor alanında ivmede biraz düşüş gözlemliyorum. Son yıllarda baktığımızda gerek karate, taekwondo, judo, güreş, muaytai gibi ferdi sporlarda gerekse voleybol ve futbol gibi takım sporlarımız da sporcularımız ve takımlarımız var" dedi.

Başkan Mehmet Tutal, voleybolda 2. lig yarışan bir takımlarını olduğunu ancak alt yapı çalışmalarında da bulunduklarını dile getirerek, "Biz Seydişehir olarak kendi sporcumuzun kendimizin yetiştirmesi gerekiyordu. Yine bir alt yapı kuralım istedik. Çünkü futbolda iki tane kulübümüz var. Yüzlerce sporcu var. Biz onu voleybolda da olmasını arzu ettik. Bir alt yapı oluşturduk. Biz ilerde 2. ligdeki voleybol takımımızı sizlerle beslemeyi, sizlerle desteklemeyi düşünüyoruz. Ona göre gayret etmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Amatör sporlarda şuan lisanslı binlerce öğrenci sayısına ulaştıklarını ifade eden Başkan Tutal, bunların yüzde doksan oranında Seydişehir Belediye Spor Kulübüne kayıtlı lisanslı olan sporcular olduğunu söyledi. Tutal, "Biz bu sporcuların elimizden geldiği kadarı ile ihtiyaçlarını eşit bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Amacımız burada gençlerimiz spor yapsınlar, kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Kendi enerjilerini olumlu yönde, spor yapmak sureti ile gidersinler ki, biz öğrencilerden şunu gördük; Spor yapan öğrencilerin kendi özgüvenlerinin, medeni cesaretlerinin daha fazla olduğunu, derslerindeki başarı oranlarının daha iyi olduğunu gözlemledik. Hem yanlış yolda olmamak kaydıyla, kendine güveninin olması, hem de güzel ahlak sahibi olma noktasında sporcuların bu özellikleri var. Bu alanda sporcuların hem spor yapmaları, hem de kötü alışkanlıklardan uzak olmaları bağlamında biz elimizden gelen tüm imkanları sarf ediyoruz. Tamamını profesyonel olarak düşünmemiz mümkün değil. Ama şartları zorlayarak sporcularımızın tamamına; ister takım ister ferdi sporlar olsun destek oluyoruz. Bizim sizlerden beklentilerimiz derslerinizde başarılı, hem de milletine, bu vatana faydalı bireyler olarak yetişmek, hem de iyi bir sporcu, ahlaklı bir sporcu olmak anlamında beklentilerimiz var. Bunun dışında her hangi bir beklentimiz yok" şeklinde konuştu.

Seydişehir'de spora öneli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Mehmet Tutal, "Seydişehir'de bu kadar sporcu varken, baktığımızda mekân olarak 80'li yıllarda yapılmış olan bir spor salonumuz vardı. Özellikle ferdi sporlarda yer sıkıntısı vardı. Spor salonunda yaptığımız yeni değişiklikler, eklemeler ile artık judosu, taekwondosu, karatesi, güreşi vs. her birinin ayrı bir mekanı ayrı bir minderi oluşmuş oldu. Ve spor salonumuzun A'dan Z'ye iskeletinin dışında her şeyini yeniledik" ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Tutal sporculara bir müjde daha vererek yenilenen Kapalı Spor Salonu'nun açılışının 7 Ocak saat 10.00 yapılacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim