• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Levent Piriştina Aziz Kocaoğlu’nu Geçti

Başkan Levent Piriştina Aziz Kocaoğlu’nu Geçti
Çarşaf liste ile yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde kurultay delegeliği oylamasında en yüksek oyu Buca Belediye Başkanı Levent...

Çarşaf liste ile yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde kurultay delegeliği oylamasında en yüksek oyu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina aldı. Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar'ın listelerinde yer alan genç başkan, 363 oy ile 343 oy alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu geçti.

İzmir'de gerçekleştirilen CHP İzmir İl Kongresinde Alaattin Yüksel ve Nevzat Kavalar yarışmış, Yüksel 12 oy farkla Kavalar'ı geçerek il başkanı olmuştu. Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeliklerinin belli olduğu kongrede, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina listeye damgasını vurdu. İki adayın da listesinde yer alan Piriştina, 363 oy ile kurultay delegeliği listesinde en çok oyu alan isim oldu. 343 oy ile ikinci sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yer alırken, sadece Yüksel'in listesinde yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da 342 oyla dikkat çekti.

Genç bir isim olmasına rağmen delege oylamasında en yüksek oyu alan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Piriştina, çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Delegelerimizin gençlere olan umudu ve teveccühü bu. Buna layık olmaya çalışacağız. Yarıştan ziyade bu önemli. Biz halkımızın verdiği göreve en iyi şekilde layık olmaya çalışıyoruz."

PİRİŞTİNA'DAN "GELECEĞİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI" SÖYLEMLERİNE YANIT

Genç başkan Piriştina, "Geleceğin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı" şeklindeki söylemlere açıklık getirdi. Net konuşan Piriştina, "Bunlar iyi niyetli olmayan bir takım iddialar. Delegelerin oylarıyla bu çıkartılmamalı. Dediğim gibi biz halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Oy verenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Başkan Levent Piriştina Aziz Kocaoğlu’nu Geçti

Başkan Levent Piriştina Aziz Kocaoğlu’nu Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim