• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Kuzu istedi, Bakan Arslan söz verdi

Başkan Kuzu istedi, Bakan Arslan söz verdi
Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale ziyareti esnasında, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun Çan-Çanakkale yolu ile...

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale ziyareti esnasında, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun Çan-Çanakkale yolu ile ilgili talebini yerine getireceklerini söyledi.

Bakan Arslan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcıların sorularını aldı. Çan için her zaman girişimlerde bulunan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Bakan Ahmet Arslan'dan bir talepte bulundu. Yaklaşık 70 kilometre uzunluğunda olan Çan-Çanakkale yolu için sıcak asfalt kaplama yapılmasını isteyen Başkan Kuzu; "Sayın Bakanım, Çan-Çanakkale yolumuz hem Çan'ı hem de Yenice'yi Çanakkale il merkezine bağlayan tek yol ve burası Cumhuriyet tarihinde yapılan ilk yollardan. Hem Çan, hem Yenice, hem de Çan üzerinden Çanakkale'ye giden Bigalılar olmak üzere çok ciddi anlamda kullanılan bir yol. Bu yolun sıcak kaplama asfalt ve yolun düzenlenmesini talep ediyoruz" İfadelerini kullandı.

Başkan Kuzu'nun bu talebini geri çevirmeyen Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çan-Çanakkale yolu için Karayolları Genel Müdürü'ne talimatı verdiğini bu yolun en yakın zamanda yenileneceğinin sözünü verdi.

Başkan Kuzu, toplantı sonunda gazetecilere verdiği demeçte; "Buradan tüm vatandaşlarıma yıllardır beklenen müjdeyi vermek istiyorum. Sayın Bakanımızdan sözümüzü aldık. Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'dan Çan-Çanakkale yolunun sıcak asfalt yapılmasını talep ettik. Bu yolun sadece Çan için değil. Çanakkale'de yaşayan Çanlı vatandaşlarımız, Yeniceliler, Çan üzerinden Çanakkale'ye gelen Bigalılar ve bu yolu sık sık kullanan vatandaşlarımız için büyük önem arz ediyordu. Sağ olsun Bakanımız da bizleri kırmayarak talebimizi geri çevirmedi. Ben kendim ve vatandaşlarım adına Bakanımız Ahmet Arslan'a ve bu konuda bizlere her zaman destek olan AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan'a teşekkür ediyor, tüm Çan ve Çanakkaleli hemşerilerime hayırlı olsun diyorum" dedi.

Başkan Kuzu istedi, Bakan Arslan söz verdi

Başkan Kuzu istedi, Bakan Arslan söz verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim