• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Kütükcü, Başbakan’ın Finlandiya Ziyaretine Katıldı

Başkan Kütükcü, Başbakan’ın Finlandiya Ziyaretine Katıldı
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ikili ilişkileri geliştirmek ve uluslararası meselelerde işbirliğini pekiştirmek...

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ikili ilişkileri geliştirmek ve uluslararası meselelerde işbirliğini pekiştirmek amacıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu himayelerinde düzenlenen Finlandiya ziyaretine katıldı.

Başbakan'ın bazı bakanlar ve işadamlarıyla birlikte gittiği Finlandiya ziyaretini değerlendiren Kütükcü, Türkiye ile Finlandiya arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla atılan adımların son derece önemli olduğunu ifade etti. Finlandiya-Türkiye CEO Forumu ve İş Dünyası Paneli'ne de katılan Kütükcü, foruma katılan Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Anne-Catharine Berner'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

"SORUNLAR, YENİ PAZARLARLA AŞILABİLİR"

Türkiye'nin özellikle dış ticarette yaşanan sorunları yeni pazarlarla aşabileceğinin altını çizen Kütükcü, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın işadamlarıyla birlikte gerçekleştirdiği yurtdışı iş gezilerinin ülkelerarası ekonomik aktivitelere katkısının büyük olduğunu aktardı. Türkiye ile AB arasındaki vizelerin kalkmasının beklendiği bugünlerde Finlandiya ziyaretinin önemli olduğunu ifade eden Kütükcü, "Finlandiya ile Türkiye tarihi ilişkileri olan, siyasi olarak birbirine yakın iki ülke. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 90. yılındayız. Bu yakınlığın, yapılan ziyaretle birlikte ekonomimize önemli oranda katkıda bulunacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Kütükcü, Finlandiya ziyaretinde Başbakan Davutoğlu'nun koyduğu iki ülke arasındaki ticari hacmin 2 yıl içerisinde 3 milyar Euro, 2020'ye kadar ise 5 milyar Euro'ya ulaştırılması hedefinin yakalanması için çalışacaklarını da sözlerine ekledi. İşadamlarının şehirlerini ve kendilerini tanıtma fırsatı da yakaladığı programda, her iki ülke iş insanları arasında ekonomik ve ticari bir ağın oluşturulması amacıyla görüşmeler de yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim