• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Kurt’dan Küçük Sanayi Sitesi Açıklaması

Başkan Kurt’dan Küçük Sanayi Sitesi Açıklaması
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar...

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından net bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kurt, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve İl Başkanı Dündar Ünlü tarafından düzenlenen basın toplantısına gündeme getirilen Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi iddialara cevap verdi. İddialar sonrasında Küçük Sanayi Sitesinde yapmak istedikleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir açıklama yapma gereksinimi duyduklarını belirten Kurt, "2015 Ekim ayında Büyükşehir Belediyesine göndermiş olduğumuz 1/5000'lik planların AK Parti Meclis üyelerinden İmar Komisyonunda bulunanlar tarafından incelenmediğini, oyalandığını ve bunun doğru olmadığını Sanayi Çarşısı projesinin mutlaka Meclisten geçmesi gerektiğini, yapılmadığı takdirde hukuki haklarımızı kullanacağımızı söylemiştim. Bazın arkadaşlar bu konuyla ilgili düzenlendikleri basın toplantısında bu projenin yanlış bir proje olduğunu bu nedenle geçmediğini söylediler. Halbuki şuana kadar Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda gündeme alınarak yapılmış bir inceleme yoktur. Dosya bekledi. Bizim ısrarlarımız üzerine geçen ay danışmanımız tarafından 3 belediyede İmar Komisyonunda bulunan AK Partili üyelere konuyla ilgili bir brifing verildi. Başka da hiçbir inceleme yapılmadı. Dolayısıyla sıkıntılı bir dönem" diye konuştu.

"PROJE KENTİN 200 YILLIK GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMEZ"

Kendilerinden bir önceki dönemde belediyenin AK Parti'de olduğunu ve projenin o günlerde de gündeme getirildiğini hatırlatan Kurt, konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

"Biz devlette devamlılık esastır mantığıyla geçmişten gelen bu kentsel dönüşüm projesini takip etmeye başladık. Ekim ayında Büyükşehir Belediyesine gönderdik. Bu projeyi geçirmek istemeyen AK Partili meclis üyeleri çeşitli bahanelerle bugüne kadar oyaladı. Bazılarının dediği gibi bu proje kentin 200 yıllık geleceğini şekillendirmez. Danıştay'ın da, uygulamacıların da, hocaların da genel kabulü 30 yıl civarındadır. Ama 20 yıllık bir ömrü olduğunu da uygulama göstermektedir. Teknolojik çağda hiçbir şeyin önünde duramazsınız."

"KOMİSYON NET BİR DURUŞ SERGİLESİN"

Kentsel Dönüşüm alanı olduğu için alanın özel olarak projelendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kurt, "Biz burada çalışmayı şeffaf, katılımcı ve halkla birlikte yapıyoruz. Biz bu toplantılarla halkı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Planlarımızın ortaya çıkması halinde İmar Komisyonu net bir duruş yaparak, Küçük Sanayi Sitesinde, Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanması zorunlu mu? Değil mi? Eğer bu uygulamanın yapılması zorunlu ise komisyon bize yol açacak. Ya da "Hayır biz sanayi çarşısının bu durumundan memnunuz, burası böyle kalsın" diyecek. Biz Büyükşehir Belediye İmar Komisyonunun bu konuda net bir duruş sergilemesini istiyoruz. Kararını verecek, ya olacak ya olmayacak" dedi.

"PROJENİN GEÇMEMESİ BANA GÖRE BİR ENGELLEMEDİR"

Dünkü toplantılarda gündeme gelen bazı iddialar hakkında konuşmasını sürdüren Kurt, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Dünkü toplantıda söylenen bir söz var ki tamamen doğru değil, kendi içinde çelişkili. Hem "planın içi boş" diyeceksiniz, hem de "bazıları kayrılmış" diyeceksiniz. Bu çelişkidir. Bu kendi kendini inkardır. Bizim projemizin için boş ise hiç kimseye kıyak yapılmamıştır. Bu projede de hiç kimseye bir avantaj sağlamamak için bazı değerlendirmeleri yapıyoruz. Yapılacak daha birçok iş var. Bunların yapılması için 1/5000'lik planın olması lazım. Küçük Sanayi Sitesinde bir vatandaş , "bu projesi AK Partili üyeler kabul etmeyecek" demişti. Ben de o kanaate vardım. Eğer öyle bir sorun devam ederse, biz de hukuk açısından gerekeni yapacağız. 1/5000'lik planın Meclisten geçmesinin ardından yapılacak olan 1/1000'lik planda gene Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçecek. Bu planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi bu planı değiştirerek de onaylayabilir. Ancak bu yapılan bana göre bir engellemedir. Yoksa planda bize göstermeden şöyle bir şey yapacaklar demeleri mümkün değil. Planların ikisi de Mecliste onaylanması gerekiyor."

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından Proje Danışmanı Bener Karagedikli ,proje hakkında bilgilendirme yaparak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Kurt’dan Küçük Sanayi Sitesi Açıklaması

Başkan Kurt’dan Küçük Sanayi Sitesi Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim