• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan, Kuran Kursu Öğrencileri İle Biraraya Geldi

Başkan, Kuran Kursu Öğrencileri İle Biraraya Geldi
Başkan Karaosmanoğlu, Darıca'da 2015 yılında hizmete giren Muhammed Hikmet Dağlı Yatılı Kız Kur'an Kursunu ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca'da 2015 yılında hizmete giren Muhammed Hikmet Dağlı Yatılı Kız Kur'an Kursunu ziyaret etti.

Darıca ilçesinde 2015 Haziran ayında eğitim öğretime açılan Muhammed Hikmet Dağlı Yatılı Kız Kur'an kursunu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada öğrencilerle ve velilerle bir araya geldi. Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve vatandaşların katıldığı ziyarette bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, "Allah yolunda ilim tahsil etmek, dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayatımızı ona göre yönlendirmek hepimize farzdır. Bunun en güzel örneğini hem okulunda önder hem de burada hafız olma başarısını gösteren Ayşenur Toksöz kızımız başta olmak üzere diğer öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Birliktelikte duygularını ifade eden Darıca Belediye Başkan'ı Şükrü Karabacak'ta, "Ülkemizde güzel işler olmaya devam ediyor. İşte bu kursumuzun açılmasında bunun örneğidir. Ben teşvik amaçlı olarak bundan sonra hafız çıkacak ilk kardeşlerimizi umreye göndereceğim. Allah'ım bu kutlu yolda kendisine bizleri hizmetkar etsin" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Allah yolunda ilim tahsil etmek; Dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayata ona göre yaşamak hepimize farzdır. Bunu da bu tür eğitim kurumlarında öğrenebiliyoruz. Aslında her anne ve baba o evin başöğretmenidir. Bana abdesti annem öğretti. İşte bu nedenle öğretmendir anne. Bu noktada ilim tahsil edenlere bizlerde yardımcı olacağız. Bu bizlerin en büyük görevleri arasındadır" açıklamasını yaptı.

Kız evlatlarımızın yetişmesi için güzel bir örnek ve ilim merkezi olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Artık Türkiye'de Kur'an kurslarımıza fiziki yapıları başta olmak üzere iç donanımlarına da destek çıkıyoruz. Allah'ın dinini öğretmek ve yaşatmak için sosyal çalışmalar yapacağız. Bu ülkede özgürce dinimizi yaşamak için hepimiz çok çalışacağız. Allah Rıza'sı için görev yapanlar, Allah yolundadır. Kur'an Kerim, sünnet ve hadis merkezli Müslüman olacağız. Ayşenur gibi kızlarımızın sayısı çok olsun inşallah. Başarıya ödüllendirmek farzdır bende kızımızı hacca göndereceğim" şeklinde konuştu.

Uşşaki Vakfı'na, kurs yöneticilerine, öğretmenlere ve destek veren herkese çok teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Yusuf Doğan ile birlikte hafız olan Ayşenur Toksöz'e kitap hediye etti.

Başkan, Kuran Kursu Öğrencileri İle Biraraya Geldi

Başkan, Kuran Kursu Öğrencileri İle Biraraya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim