• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Külcü’den gündeme ilişkin açıklamalar

Başkan Külcü’den gündeme ilişkin açıklamalar
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz günlerde istifası istenen AK Partili belediyeler arasındaki Çorum'un bulunduğu yönündeki sorulara...

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz günlerde istifası istenen AK Partili belediyeler arasındaki Çorum'un bulunduğu yönündeki sorulara cevap vererek, "İstifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili soruları cevaplayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Bizim ne istifa etme konusu, ne de o yazarın yazdığı yazı hiçbir birşekilde gündemimiz de yok. Gündüz yazmış olduğu yazıyı akşam televizyon programında canlı yayında kendisi tekzip etti. AK Parti Genel Merkezi'nden kendisinin arandığını istifa edeceği belirtilen belediye başkanları ile ilgili bir çalışmanın, araştırmanın söz konusu olmadığını yazdığının yanlış olduğunu kendisi söyledi. Biz işimize gücümüze bırakıyoruz" dedi.

Çorum Belediyesi tarafından Mecitözü ilçesine yapılan yatırımları inceledikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Özel kalem Müdürü Murat Erdem ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen başkan Muzaffer Külcü, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İstifa söylentilerinin Çorum'a yansımaları hakkında da değerlendirme de bulunan Başkan Külcü, "Bu mevzuları biz hiçbir zaman gündemimize almıyoruz. Kim ne yaptığı ne konuştuğuyla ne ben ilgileniyorum nede sokaktaki insan ilgileniyor. Biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Enerjimizi o konulara harcıyoruz. Çabamızı ona gösteriyoruz. Milletimizde bizim hayata geçirdiğimiz eserlerle ilgileniyor. Onun dışında kimin ne söylediğinin ne yaptığının bizim nezdimiz de hiçbir değeri yok. Gündemimizde hiçbir yeri yok" ifadelerini kullandı.

"Havaalanı meselesi Ankara'yı ikna etmekten geçiyor"

Havaalanı konusundaki şahsına yöneltilen eleştirilere de cevap veren Başkan Külcü, şehirde bir grup iyi niyetli ve fedakarlık yapmak isteyen insanın havaalanı yapmak için yola çıktığı, şehrin siyasal aktörleri de bu konuda adım atmadıklarına yönelik kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Bu şehirde siyaset yapan herhangi bir insan veya hiçbir şey yapmayan sadece kendi dünyasında yaşayan bir insanda olsa "havaalanı ister misiniz" diye sorulduğunda "Evet, ben şehrime havaalanı istiyorum" diyeceğini anlatan Başkan Külcü, "Bunu vatandaş olarak sorduğunuzda da, belediye başkanı olarak sorduğunuzda da cevabım evettir. Ama bir belediye başkanı olarak karar verip, planlamasını yapıp, bütçesini belirleyerek hayata geçirebileceğimiz eserler vardır. Bütçesini temin etsek bile projesini hazır etsem bile tek başıma hayata geçiremeyeceğim işler vardır. Havaalanı bu büyüklükte bir projedir. Tek başına havaalanı yapılması da yetmez. Onun bir adım ötesi de oraya uçak kalkıp inmesidir. Benim söylediğim şey bu. Havaalanı devlet veya özel sektör de yapabilir. Şehrin insanları da yapabilir. İşin başlangıç kısmı sanki çok büyük mesafe almışız gibi, siyasal aktörler adım atmıyorlar bu hava içerisinde konuşursak tartışırsak kendimizi de yanıltmış oluruz. Böyle bir şey yok. Milletvekillerine sorun, sivil toplum kuruluşlarına sorun, sokaktaki vatandaş da havaalanı istiyoruz derler.

Bir sonuca erişebilmek için öncelikle usul, yöntem metot konusunda doğru bir yerde durmamız lazım. Gazetelerde, televizyonlarda, sitelerde bir konu ne kadar çok konuşuluyor gündeme getiriliyorsa siyasetçiler o konunun peşine takılıp, peşinden gitsin. Böyle bir beklenti içinde olunmamalı. Böyle olursa ne bu ülkeyi ne bu şehri yönetebiliriz. Hepimiz Çorum ortak paydasında nerde durmamız gerekiyorsa orda duruyoruz. Dünden söylediğim bugün farklı bir şey yok. Herşey ortada. Bu işin yolu Ankara'yı ikna etmekten geçiyor. Birinci ve doğru adım Ankara'yı ikna etmektir. Meseleye böyle bakıyorum. Ne işadamları, ne siyasetçiler alınganlık göstermeden birbirleriyle konuşması gerekiyor" şeklinde konuştu.

'Yeni hastane Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en muhteşem kamu binalarından birisi'

'Çorum'da yarım kalan havaalanı inşaatı" yoktur sözlerine de açıklık getiren Başkan Külcü, "Ben bu şehirde 16 yıldır aktif siyaset yapıyorum. 20-25 yıl önce temeli atılan bir havaalanı olduğunu bilmiyor muyum. Onların hepsi arşivimizde var. 25, 30 yıl önce yaptığınız binaları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkarak yenisini yaparken 30 yıl önce temeli atılan ve açıkta kalan çürüyen betonun demirin yarım kalan havalimanı olarak savunursanız bu birbirimizi yanıltmak olur. Ne istiyorsak adını doğru koymamız lazım" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili Çorum Belediyesi'ne yönelik yapılan eleştirileri de değerlendiren Başkan Külcü, "Milletin ne kadar çok gözünün önünde iseniz eleştiri ve takdir alma ihtimaliniz o kadar fazladır. Belediye boyutu buradan esinlemekte. Hastane ile ilgili süreç 2010 yılı referandumunda başladı. O zaman hastane yatırımı yapmak için imkan oluştuğu yer sorunun çözülmesi gerektiği söylendi. Bizde Sağlık Bakanlığı yetkililerine değişik yerleri teklif ettik. Bunlardan hangisini istiyorsanız oraya planlama yaparız dedik. Yapılan çalışmalardan sonra şehir girişindeki hali hazırdaki yerini tercih ettiler. Biz oraya planlama yaptık. Planlamadan sonra yerinin satın alınması, kamulaştırılması ile ilgili belediyenin en ufak dahili yok. Kamulaştırma bakanlık tarafından yapıldı. İşleri de özel idare yürüttü. İşin tasarruf boyutu makamdır. Projesini Sağlık Bakanlığı çizdirdi. İyi diyenlerde, iyi değil diyenlerde bakanlık projesini eleştiriyor. Hastane kullanılmaya başladı eksiklikler ve fazlalıklar yönündeki eleştireler ve yanlış değerlendirmeler olabilir. 150 bin metrekarelik bir inşaattan bahsediyoruz. Bunlar ilk kez bir hastanede olmuyor. Bakın birçok kamu binasında da bu böyle. Ev yapımında da bu böyle. Hastane meselesine doğrusu böyle bakıyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış en muhteşem kamu binalarından birisi. Eksiklerine rağmen en muhteşem kamu binalarından birisi. Otel konforunda. Hasta ve hasta yakınlarının hizmet aldıkları mekanlar ortada. Bunları görmezden gelmek mümkün değil. Eleştiriyi yapan insan acaba hastaneye gitmiş mi? Oradan sağlık hizmeti almış mı? Yapılan hizmetleri görmezden gelmek o yatırımı değersizleştirmektir. Eksiklikler olabilir. Hastanede Yılan varmış, yılanlar başhekimin odasına çıkmış. Ben Başhekimin odasına gittiğim zaman odasını zor buluyorum. Yılan hastaneye girmiş asansör mü kullanmış, merdiven mi kullanmış nasıl çıktıysa sekreterler falan tatmin olmamış doktorlar kesmemiş gitmiş başhekimin odasına. Bunlar buraya emek veren insanların moralini bozmaktan başka bir şey değil" diye konuştu.

Yeni hastane yanında yapımı devam eden stadyum projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, "Stadyum meselesinde de Cumhurbaşkanımızın eleştirdiğini ilk defa sizden duyuyorum. Bu yalanı kim çıkarıyor, nerden uyduruyor Allah'a havale ediyorum. Biz sürekli beraberdik. Cumhurbaşkanımızla aramızda bu anlamda hiçbir cümle geçmedi. Sadece stadyumu belediye mi yoksa bakanlık mı yaptırıyor diye sordu. Tek cümle budur. Hastaları rahatsız edecek deniyor. Bunu diyen arkadaş hiç maça gitmişmi. Bizim yıl boyunca 17 maçımız var iç sahada. Maçlar 90 dakika sürüyor. Hiç durmadan hakem düdük çalıp taraftar aya kalksa bir yıl boyunca 25-26 saat yapıyor. Kaldı ki bizim taraftarımız 15 dakika bağırıyor. Zaman olarak bu kadar yapıyor. Stadyumun üstü tamamına yakını kapalı. Sesi dışarı göndermeden absorde edecek ses sistemi de var. Bunları biraz yaptığımız işleri değersizleştirmeye yönelik gerek şahsıma yönelik, gerek AK partiye, gerekse belediyemize yönelik olarak muhabbetsizlikten kaynaklanan eleştiriler olarak görüyorum. Haklı eleştirilere bakar düzeltmemiz gereken yeri de düzeltiriz. Stadyum arsası AK Partili birisinden kamulaştırılmış. Orası spor tesisiydi. O onu dedi bu bunu dedi biz bunlara vakit ayırsak enerjisini tüketecek olsak valla iş yapamayız. Sabah mesaiye başlar başlamaz projelerin inşaatlarıyla ilgileniyor. Şuan devam eden 50 projemiz var" ifadelerini kullandı.

'Seçim beyannamemizde bulunan projelerin 2-3 katını gerçekleştirdik'

2014 yılındaki seçim vaatleri ve kardeş belediyelere yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, şunları kaydetti;

"2014 yılında seçime hazırlanırken sunduğumuz seçim vaatlerimiz vardı. Bunların içerisinde Yaşlılar köyü vardı. Oru yatırım programından çıkardık. Bakanlıkla ilgili görüşmeler var. Kreşle ilgili ikinci etaba başlayacağız. 6 tane yaptık. Birde kendi uhdemizde tutmak istediğimiz kreşler var. Birde Avrupa Birliği bütçesinden kaynak temin etme çalışmamız var. Atık su arıtma tesisi ile ilgili. Seçim beyannamesindeki tüm projeleri hayata geçirdik. Bazılarının inşaatları devam ediyor. Bizim kamuoyuna takdim ettiğimiz 30 proje vardı. Şuanda yaptığımız işler o sayının 2-3 katı. Bu ne zaman ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıl bugünlere geldiğimizde ikinci altın dönem diye kitaplaştırıp üçüncü altın dönem diye rey istemek istediğimizde kendisini gösterecek. Bizim yapmış olduğumuz eserler geçmiş dönemlerin hiçbirisiyle mukayese edilemeyecek ölçekte işler yapıyoruz. Kardeş belediyelerle ilgili yatırımlar, CHP'li arkadaşların tabiriyle bir evin içi birde evin dışı var. Evin içine evet, evin dışına hayır diyorlar. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Şehrin kaynaklarından fırsatlarından olabildiğinde geniş alanı istifade ettirmemiz lazım. Kendi ilçelerimizle ilgili bakış açısı bu. Bu ülke kaynaklarını da doğru kullanmamız lazım. Bazı yerlerdeki kaynaklar bize göre daha kısıtlı. Daha Bağcılar Belediyesi 10 yıl önce İnci Park'ı yaptı. Müteşekkür olmuştuk. Birisi bir dayanışma ve yardımlaşma var. Demek ki Çorum belediyesi 10 yıl önce Bağcılar Belediyesinden bir park yapım işini kabul edebilecek bir belediyeydi. O belediyeyi şimdi Ağrı Hamur'a, Mardin Yeşilli'ye, Sinop Saraydüzü'ne, Yozgat Aydıncık'a, Kırıkkale Delice'ye yardım eden belediye haline getirdik. Böyle bakmak lazım. Bunu görmezsek kendimize haksızlık yapmış oluruz. Bu şehirdeki 260 bin insan bunun mutluluğunu keyfini yaşamalı. Yapılan hizmetler bizim belediyemizin ve insanımızın itibarını yükseltir. Doğu ve güneydoğuya baktığımızda devletin zor zamanlarında yanlarında durmuştur. Bu yatırımlarda bir vefadır"

Başkan Külcü’den gündeme ilişkin açıklamalar

Başkan Külcü’den gündeme ilişkin açıklamalar

Başkan Külcü’den gündeme ilişkin açıklamalar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim