• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Külcü’de sağanak yağış açıklaması

Başkan Külcü’de sağanak yağış açıklaması
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yağmurdan zarar gören vatandaşların belediyeye müracaat etmelerini isteyerek, belediye hizmetlerinden kaynaklanan...

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yağmurdan zarar gören vatandaşların belediyeye müracaat etmelerini isteyerek, belediye hizmetlerinden kaynaklanan zararın kendileri tarafından karşılanacağını açıkladı.

Çorum Belediyesi'nin yaptığı faaliyetlerle ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hafta sonu Çorum'da hayatı felç eden sağanak yağış hakkında da açıklamalarda bulundu.

Şiddetli yağıştan etkilenen vatandaşlarının durumlarının inceleneceğini açıklayan Başkan Külcü, "Belediyenin çalışmaları ile ilgili zarar ziyan söz konusu ise bunun tespitini yaptığımızda bunlarla ilgili ödemeleri biz yapacağız. Hemşehrilerimizin zararlarını karşılayacağız. Bu bugüne özel bir uygulama değil. Daha öncede bu uygulamamız vardı. Cumartesi günü 158 noktaya gittik. Zarar ziyan varsa belediyemiz karşılayacaktır. Bununla ilgili komisyon oluşturduk. Komisyonumuz gerekli çalışmaları yapacaktır" dedi.

Cumartesi günü adeta göğün yarıldığını bardaktan boşanırcasına, düştüğü yeri delecek sertlikte bir yağmura şahit olduklarını dile getiren Başkan Külcü, aşırı yağışın kentte bazı olumsuz sonuçların doğmasına neden olduğunu hatırlattı.

Geçmiş yıllardaki Mayıs ayı ortalamalarına bakıldığı zaman metrekareye 61.8 kilo yağış düşerken, Cumartesi günü metrekareye düşen yağış oranının 20.6 kilo olduğunu vurgulayan Külcü, geçmiş yıllarda Mayıs ayı boyunca yağan yağmurun üçte birinin iki saatte yağdığına dikkat çekti.

Hiçbir zaman "Biz bu şehrin alt yapı problemlerini oluşabilecek bütün yoğunluğa karşı hallettik" gibi bir iddialarının olmadığını açıklayan Külcü, "Böyle bir şey olmaz. Bir şehre yatırım yaparken o şehirdeki olağan hayat nasıl gerçekleşiyorsa onun üzerinde planlama yaparsınız. Nitekim bizlerde öyle yapıyoruz. Aldığımız yağışın ortalama değerleri neyi gösteriyorsa bunun en az iki katını taşıyacak kadar alt yapımız var. Türkiye'nin en sorunsuz alt yapısına sahip olan şehirlerden birisi Çorum'dur. Bunu geçmiş yıllarda ve kendi dönemimizde yapılan yatırımlara dayanarak söylüyorum. Bizim şuan 2 bin 160 kilometre alt yapımız var. Bunun 410 kilometresini son 8 yılda yaptık. Göreve devraldığımızda 24 kilometre yağmur suyu şebekesi olan şehri şuanda 95 kilometre artı yağmur suyumuz var. Buna rağmen yaşadığımız zorunlar oluyor" diye konuştu.

Hafta sonu şiddetli yağış nedeniyle Sancaktar Cami, Fevzi Çakmak ve Akşemseddin Camii civarında sorun yaşandığını anlatan Külcü, "Cumartesi günü yağan yağmur ne bulduysa önüne kattığı her şeyi sürükledi yağmur suyu şebekesini de zaman zaman tıkadı. Pazar günü metrekareye 22.2 kilogram yağmur düştü. Fazlalık olduğu halde Pazar günü tıkanma olmadığı için biz o gün sorunsuz olarak yağışı atlattık. Hatlarımız ortalama yağışın iki katını kaldıracak bir kapasiteye sahip. Ayrıca Çorum belediyesi yağmur suyu konusunda iyi kentlerden birisi. Ne yaparsanız yapın ani yağışlarda ve hesapların üzerinde yağış alınca bunu kontrol etmek mümkün olmayabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim