• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Kösemusul: “Altın tahvili’ne Sakarya iş dünyası ilgi gösterecektir”

Başkan Kösemusul: “Altın tahvili’ne Sakarya iş dünyası ilgi gösterecektir”
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ülkemizdeki yastık altındaki altınların...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından ülkemizdeki yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa "Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası" adı altında çıkarılan iki yeni ürün hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sanayicinin, yatırımcının atıl durumdaki altınlarının değeri üzerinden ek getiri elde etme imkanına sahip olacağı uygulama ile ilgili ilgililerden bilgi alan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul bu uygulamanın hem devlet kaynakları açısından hem de bireysel kazanç açısından oldukça faydalı ve önemli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de tahmini 2 bin 200 ton altın olduğu ifade edilmektedir.ve bunun ekonomi k değeri 100 milyar dolar (360 milyar TL)'dır. Bu değeri ekonomiye kazandırmak için hepimize görevler düşmektedir. Geçtiğimiz hafta başlayan bu uygulama ülkemiz genelinde olduğu gibi Sakarya'mızda da ilgi ile karşılanacağını düşünüyorum. Üyelerimize ve Sakaryalılara 23-27 Ekim tarihlerinde ilimizde merkez şubede talep toplama ile başlayacak uygulamaya katılmalarının faydalı olacağını düşünüyorum. Hem devletimiz hem halkımız kazansın. İş dünyamızın ve Sakaryalı yatırımcılarımızın en yüksek katkıyı sağlayacağına inanıyorum. Altınlar çalınma kaybolma riskinden kurtulduğu gibi ülke ekonomisine ve ek getiri anlamında altın sahiplerine de kazanç sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Kösemusul yastık altı diye tabir edilen ve atıl bir şekilde bekleyen altının ekonomiye hiçbir katkısı olmadığını belirterek, "Bu uygulama ile ülkemiz altın rezervlerinin güçlenmesinin yanı sıra finansal sistemin derinlik kazanmasını sağlayacak" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılan yazılı bilgilendirmede 22 ve 24 ayar sikke (çeyrek, yarım, tam)altınlar, ziynet altınları ve külçe altınlar kabul edileceği, üzerinde değerli, değersiz taş olan altınlar ile Reşat Altın kabul edilmeyeceği, kabul edilecek altınlarda hiçbir iskonto veya değer kaybı söz konusu olmayacağı da belirtilerek bütün altınlar has altın karşılığı olarak kayda alınacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca "Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası getirilerinden vergi alınmayacağı, diğer yandan 90 günlük süreden sonra 2 yıllık vade beklemeden hiçbir kesinti yapılmadan ve günlük getirisi de nakit olarak geri alınabileceği belirtildi.

Fiziki olarak altınların iadesi 2 yıllık vade sonunda gerçekleşebilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim