• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”
Ardahan Belediyesi ve Ardahan Gençlik organizasyonunla gerçekleşen ve çok sayıda Ardahanlının katılımlarıyla Ardahan Şehitlerine Sahip Çıkıyor" yürüyüşü...

Ardahan Belediyesi ve Ardahan Gençlik organizasyonunla gerçekleşen ve çok sayıda Ardahanlının katılımlarıyla Ardahan Şehitlerine Sahip Çıkıyor" yürüyüşü yapıldı.

Milli Egemenlik Parkında, Atatürk anıtının önünde toplanan kalabalık İstiklal Marşı okunması, Kur'an-ı Kerim dinleyen gurup, şehitler için dua etti.

Kongre Caddesi, üzerinden terör karşıtı sloganlar atarak, Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ardahan uyuma şehidine sahip çık", "Askere uzanan eller kırılsın", "İmralı basılsın Apo asılsın", "Katil PKK" sloganlarıyla Kongre binasının önüne kadar yürüyen kalabalık burada Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un günün önemine değinen konuşmasının ardından dağıldı.

BAYRAK, VATANIN ŞEMSİYESİDİR

Belediye Başkanı Faruk Köksoy; konuşmasında, "Aziz Ardahanlılar, böylesi anlamlı bir organizasyona katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimize saygı her şeyin başıdır. Şehitlerimize saygı göstermezsek, onları aziz bilmezsek, minnet borcumuzu ifade edemezsek, malımıza, mülkümüze, vatanımıza, namusumuza, hiçbir şeye sahip olamayız. Bizim inancımıza göre Şehitler diridirler ve bugün bizde Şehitlerimizle birlikte yürüdük. "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı" diyen Mehmet Akif Ersoy'un meşhur bir dörtlüğü var. Gerek 93 Harbinde ve gerekse Kurtuluş Savaşı sürecinde çok sayıda şehidimiz bu topraklara düşmüştür. Vatanın bütünlüğü elbette ki Şehitlerimizin fedakârlığı ile eş değerdir. Bütün mukaddeslerimizin sembolleştiği tek değer ise Al Bayrağımızdır. Bugün Al Bayraklarımızla birlikte buradasınız. Bu Bayrak Vatanımızın en büyük şemsiyesidir. Biz, birbirimize düşerek, fitnenin fesadın oyununa gelmememiz gerekir. Emperyalist vampirler, timsah gözyaşlarını döküyorlar. Her şeyi planlayarak yürütmeye çalışıyorlar. Onlar 10 yıllık, 50, 100 yıllık hesaplarını, ortamı müsait buldukça devreye sokmaya çalışıyorlar. Bize düşen, bu keyifleri onlara sürdürmemek, bir olmak, kenetlenmek, yakın olmak, diyaloğumuzu kuvvetli tutmak ve o oyuna gelmeyecek her türlü tedbiri almaktır.

VAMPİR EMPERYALİSTLERİN OYUNUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ

Ülkemizde tarih kitaplarında okuduğumuz o emperyalist oyunlar dönmektedir. Hepiniz bunun farkındasınız. Bugün bu oyunlara kurban olan, kendi hayatını feda eden, şiddetle lanetlediğimiz bombalı bir terör eylemi ile hayatlarını kaybeden Şehitlerimiz var. Onların aziz hatıralarının önünde minnetle eğiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemez durumdayız. Onların yakınları da bizim için azizdir. Onun için yaşamımız boyunca aziz Şehitlerimizin akrabalarına, annelerine, babalarına hürmet etmek, aziz Şehitlerimize hürmet etmektir. Terörün en büyük hedefi insanları, toplumları, milletleri içine kapatmak, birbirlerine oynadıkları o meşhur fesadı ve fitneyi aralarında yayıp, önce eleştiri, tartışma sonra da çatışmaya dönüştürecek ortamlar oluşturmaktır. Bunu Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de ve diğer Kuzey Afrika Ülkelerinde de yapıyorlar. Allah'ın izniyle biz bu tecrübeyi yüzyıllardır yaşıyoruz. Bütün bu coğrafyada bu vatanda yaşayan Türk, Kürt, Laz, Arap hepimiz bu oyunu biliyoruz. Dolayısıyla birbirimize kenetlenmemiz, birlik olmamız, huzurumuzun kaçmasına izin vermememiz gerekiyor. Terör hangi eylemi yaparsa yapsın birlik olup karşısında göğsümüzü siper etmemiz, dik durmamız, yakınlaşmamız gerekiyor. En önemlisi de normal hayata devam etmemiz gerekiyor. Bu anlamda sizlere bir örnek vermek istiyorum. Bosna'da Sırp caniler, kesin nişancılar, her gün yüzlercesi Boşnağı öldürürken, Bosnalılar bunu bile bile her sabah işlerine düzgün bir şekilde kıyafetlerini giyerek, kravatlarını takarak gittiler ve onları çıldırttılar. Yine Çanakkale'de ceddimiz, aziz Şehitlerimiz öleceğini bile bile yüzlerce binlerce kurşunun önüne geçti. Biz, bütün canlılar inancımız gereği çocuklarımıza, gelecek nesillere bu vatanı huzurlu bir şekilde bırakmamız gerekir. Temel hedefimiz de budur.

KURŞUN ORUÇ BOZMAZ ŞEHİDİM

Burada hep birlikte terörü ve terörün arkasında ki emperyalist vampirleri kınıyoruz. Dünyada vampir ülkeler var. Bunu da hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini hepinize hatırlatmak istiyorum. Son olarak bu cümleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sosyal medyada Ardahan'da yaşayan genç bir kardeşimiz paylaşmış. "Kurşun oruç bozmaz Şehidim, Allah katında iftara davetlisin." Bugün ki duygularımızı o kadar güzel ifade ediyor. Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Bütün Şehitlerimizin ve Burak Güneş kardeşimizin ruhu şad olsun. Allah, rahmetiyle muamele etsin. Katıldığınız için tekrar hepinize teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Başkan Köksoy: “Bayrak, Vatanın Şemsiyesidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim